Hvorfor er folk så tiltrukket av blomster?

 

Lukt

Blomster har ofte en fantastisk lukt, men årsaken til dette er ikke å tiltrekke seg menneskets oppmerksomhet, men heller å tiltrekke seg insekter, slik at blomsten kan bestøves og reproduseres. Bier, veps, møl og biller er alle insekter som pollinerer planter og trekkes til forskjellige blomster med sin sterke luktsans.

Farge

Blomster kommer i mange flotte farger. Igjen, dette er et trekk som har utviklet seg over tid for å tiltrekke pollinatorer som bier, kolibrier, møll og flaggermus. Ulike typer pollinatorer har begrensede farger som de er tiltrukket av. Heldigvis kan de fleste ta i hele fargespektret og dermed sette pris på alle de forskjellige blomstene av blomster.

Blomster er midlertidige

Blomster er en del av en årlig syklus, så de blomstrer ikke hele tiden, men heller De briste åpent primært for å aktivere befruktningsprosessen, som til slutt produserer nye frukter og frø. Den flyktige transience av blomster synes å gjøre dem så mye mer verdifulle. Vi setter pris på deres årlige utseende, enten det er i en utendørs hage eller en bukett som sitter i en vas på kjøkkenbordet.

Form og struktur

Blomster har en fascinerende form og struktur. Vær imidlertid oppmerksom på at formen på blomsten og arrangementet av mannlige og kvinnelige deler ikke er tilfeldig. Som med farge og lukt har hver blomst utviklet seg i form og struktur for å tiltrekke seg en bestemt pollinator.

Forvandle et landskap

Wildflowers kan midlertidig forvandle utendørs landskapet til noe nytt og annerledes. Alle som har vært vitne til vårenblomstringen av kirsebærblomstrene i Washington, D.C., Texas-præren blir blå med bluebonnets, eller sommerenes farge på et Midwestern-præriefelt fullt av solsikker vil forstå dette naturlige fenomenet. Blomster har alltid fanget beundring av menneskeheten. Deres evolusjonære utvikling har imidlertid ingenting å gjøre med menneskeheten, men er i alle forstand opptatt av å tiltrekke seg de flygende insekter og fugler som er nødvendige for pollinering. Med våre høyt utviklede sanser av syn, lukt og berøring tiltrekker vi seg de samme tingene som tiltrekker seg insekter og fugler, og er veldig heldige for å kunne observere alle de vakre egenskapene til blomster.