Slik separerer infrarødt lys

 

1.

Velg en lyskilde. Sollyset kan brukes, eller du kan bruke lommelykt eller en liten lampe og en forstørrelseslins for en mer kontrollert situasjon.

2.

Klipp en 3/16-tommers spalt i et indekskort eller en annen slags tykt papir.

3.

Legg et ark med hvitt papir på bordet eller heng det på veggen på stedet du vil skape et spekter. Legg papiret slik at lysets kilde er rettet mot det.

4. Legg ditt prisma i lyset mellom papir og lyskilde.

p> 5. Legg en forstørrelseslinse mellom lyskilden og prismaet.

6.

Sett indekskortet mellom lyskilden og forstørrelsen linse. Bruk kortet til å blokkere størstedelen av lyset. Rett den smale strålen av lys som kommer gjennom spalten i kortet på forstørrelseslinsen. Sett prismet ditt slik at lyset som kommer gjennom forstørrelseslinsen, passerer gjennom spissen. Et rektangulært lysspekter vil dukke opp på det hvite stykke papir.

På spektret av elektromagnetisk stråling er infrarødt lys mellom radiobølger og synlig lys. Infrarødt lys er usynlig lys som i stor grad består av termisk stråling. En av de viktigste kildene til infrarødt lys er solen. I 1800 oppdaget William Herschel infrarødt lys da han brukte et prisme for å skille sollys. Dette skapte en regnbue av farger som angav rekkevidden av temperaturer, eller bølgelengder, inneholdt i infrarød høyre. Med et enkelt prisme kan du gjenskape Herschels studie.