Slik skriver du en billig billedbok

 

1.

Kom opp med historien og oppsettet for bildeboken. Før du begynner å lage endelige sideutkast for boken din, er det viktig å legge ut teksten og bestemme sidetellingen. Når du har kjennskap til teksten til boken, del den opp i sider og skriv deretter notater om bildene du vil ha på hver side.

Legg til alle bildene, bildene og annen grafikk du vil ha til boken til den føles fullstendig. Ikke vær redd for å omarbeide sider flere ganger til layoutet

3.

Skann bildene i datamaskinen hvis du trakk dem for hånd.

4.

Organiser boken din i et desktop publishing program som Adobe InDesign. Desktop publishing programmer lar deg legge ut boken akkurat som du vil at den skal skrives ut. Disse programmene lar deg også legge til sidetall, grenser, stilguider og mye mer til boken din hvis du ønsker det.

5.

Skriv ut kopier av boken din på din egen skriver eller på en kopi butikk. Bruk papir av høy kvalitet til å gjøre boken mer profesjonell.

6.

Skriv ut forsiden og baksiden av boken ved hjelp av kartongpapir, slik at boken vil ha mer støtte og være mer holdbar.

7.

Bind boken. Den enkleste måten å binde boken på er å bruke stifter. I kopibutikker bør de imidlertid ha flere bindingsalternativer, inkludert spiralbundet og sadelsøm, som er mer profesjonell kvalitet.

Les gjennom boken og sørg for at alt ser ut og føles riktig. Gjør justeringer til boken og skriv ut flere kopier om nødvendig.

Tips og advarsler

  • Bruk et nettsted for selvutgivelse som Lulu eller iUniverse. Disse nettstedene gir programvare for å hjelpe deg med å designe og legge ut boken din, så du trenger ikke å ha din egen desktop publishing programvare. De skriver også ut eksemplarer av boken for deg individuelt for rimelige priser.
  • Å gjøre bildebokide ideen til en realitet er ikke så vanskelig som før det kom fram til digital publiseringsteknologi. Ved hjelp av moderne grafisk design og online digital publiseringsressurser kan du selv skrive ut en bildebok for en svært lav pris. Mens en bok tidligere ville ha en utskrift på minst flere hundre, er det i dag mulig å skrive ut kopier av boka en om gangen, hvor de fleste besparelsene kommer til spill.