Tips om dyrelivsfotografering av store fugler

 

Kjenn ditt emne

Undersøk motivet ditt før du tar bilder for å bli kjent med det grunnleggende - habitat, daglige diett, reisemønstre, etc., samt kroppsformen (dets linjer og konturer), hvordan været påvirker fuglens oppførsel og dens kommunikasjonsmetoder. Jo mer du vet, desto mer sannsynlig er du å se på motivet ditt og få et godt bilde.

Sammensetning

Gode horisontale og vertikale skudd av store fugler er mulig, men , mange fotografer hevder at vertikale skudd er de som hovedsakelig grace dekslene av magasiner. Se etter plass rundt fuglen for å etablere miljøet. Se etter at fuglen er i en tiltalende posisjon, en som smigrer fuglen.

Belysning

Sett ut for å ta bilder tidlig eller sent på dagen, og helst når det er uklar. Fugler er ofte mest på jakt etter mat rett før solnedgang og like etter soloppgang. Skudd tatt under direkte sollys forårsaker for mye kontrast i bildet , slik at ting ser ut vasket ut. Hvis du mu fotografer i solen, bruk blitsen din til å balansere solens farger.

Stå opp Lukk

Selv store fugler ser ut som flekker gjennom en vanlig kameralins. Fuglen bør være veletablert i skuddet, og viser detaljene i sin form. Vær forsiktig med hvor mye støy du gjør når du er i nærheten. Fugler reagerer ikke på små, ubetydelige lyder så lenge det ikke er noen plutselige bevegelser eller jerks. Nøkkelen til å få et godt nærbilde er ofte tålmodighet.

Invester i godt utstyr

Kjøp en anerkjent lang linse som Nikons 80-400mm VR og Canon 100-400mm IS. Større, tyngre linser er tilgjengelige, men de kan koste deg tusenvis og være mye tyngre å bære rundt. Billigere er også tilgjengelige, men gir deg sjelden bilder av profesjonell kvalitet og gir mye mindre stabilitet. Dyreliv, spesielt store fugler, er vanskelige å fange godt på film, siden de ofte er vanskelige å få øye på og ikke sannsynlig å holde seg stille i lange perioder. Hvis du fotograferer med riktig utstyr på riktig tidspunkt, øker sjansene for å skape et flott bilde.