Utvikling av 220 film

 

1.

Ta filmbeholderen inn i et mørkrom, eller plasser beholderen i en ugjennomsiktig sekk. Pass på at det ikke kommer noe lys på beholderen. Bryt åpningen og finn kanten av filmen. Trekk den kanten gjennom filmspolen og rull filmen på den. Skyv spolene inn i beholderen.

2.

Sett utvikleren inn i filmtanken. Les filmpakken for å se hvor lenge du skal riste tanken, og så rist den.

3.

Hell utvikleren inn i stoppbadet.

4.

Agitér toppbadet inne i filmtanken i ca. 30 sekunder. Hvis du ikke har et stoppbad tilgjengelig, kan du også kjøre vann i tanken i 30 sekunder.

5.

Tøm stoppbadet og legg til fikseringen. beholder med fixeren i 30 sekunder, og deretter igjen i 5 sekunder hvert 30. sekund i 4 minutter. La tanken hvile i 30 sekunder.

Hell ut fikseringsenheten, og legg hypoklearingsmiddelet med vann. Rist om beholderen i omtrent et minutt med agenten og vannet. Hvis det ikke foreligger hypoklearende middel, løp rennende vann over beholderen i 30 minutter.

7.

Tips og advarsler

  • Husk - dette bør alle skjer i mørket. 220 film er ekstremt lysfølsom.
  • Øv rullerfilmen på spolen - dette kan være vanskelig å gjøre i mørket.
  • Slå ut luftbobler i hvert trinn. Bobler kan ødelegge negativene dine.
  • Hvis du ikke føler at du kan utvikle deg selv, mest profesjonelle deve Lopers kan håndtere 220 film.
  • 120 og 220 film er det samme på mange måter, men det finnes ingen papirbakgrunn på 220 film. Dette kan gjøre utviklingsprosessen vanskeligere, fordi mangelen på papir gjør filmen mer følsom for lys. Imidlertid, med riktig forberedelse kan amatørfotografen fremdeles utvikle 220 svart-hvitt-film.