Deler av et binokulært disseksjonsmikroskop

 

Historie

Cherubin d 'Orleans bygde det første kikkertmikroskopet i 1671. Det var imidlertid ikke et' ekte 'kikkertmikroskop fordi det krevde supplerende linser for å oppnå det samme bildet som moderne stereoskopiske mikroskoper kan oppnå uten dem . Horatio S. Greenough designet prototypen av hva som ville utvikle seg til det moderne stereoskopiske mikroskopet på begynnelsen av 1890-tallet. Det første moderne stereoskopiske mikroskop ble introdusert i USA av det amerikanske optiske selskapet i 1957. Det ble kalt Cycloptic på grunn av det faktum

Struktur

Et stereomikroskop er i likhet med strukturen til andre typer mikroskoper. Det har et stadium å plassere prøver på, en kilde til lys, en arm som forbinder basen med okularene, og en objektivlins. Stereomikroskopet er forskjellig fra andre typer mikroskoper fordi det har to okularer (en for hvert øye). I tillegg er stereomikroskop kan ha to lyskilder i stedet for en, som de fleste typer mikroskoper.

Funksjoner

Et binokulært disseksjonsmikroskops okular er fokusert ved å justere avstanden mellom hvert okular slik at et enkelt bilde av prøven blir sett mens du ser gjennom begge okularene. Avhengig av modellen kan det være en knapp øverst i mikroskopet mellom øyene som brukes til å justere dem. ellers blir okularene justert ved å trykke eller trekke dem for å øke eller redusere avstanden. Lyset kan ligge over scenen eller overføres gjennom mikroskopens faser. Hvis lyskilden er under scenen, kalles den en overført lyskilde. Hvis over scenen, er det kjent som direkte belysning. De minst kostbare stereomikroskopene kan bruke en ekstern kilde til belysning i form av en lampe som er klistret til mikroskopet.

Betydning

Stereomikrokopens to okularer tillater at eksempler blir vist i tre dimensjoner. Dette gjør at stereo mikroskop verdifullt når tredimensjonal observasjon og oppfatning av dybde og kontrast er nødvendig. De to okularene gir også mikroskopet et bredt feltvisning, noe som gjør det nyttig i konstruksjonen av miniatyr industrielle forsamlinger eller for forskning som krever forsiktig manipulering av delikat og følsom levende organismer.

Betraktninger

Selv om sterk forstørrelse vanligvis betraktes som den første kriteriet for å bedømme ytelsen til et mikroskop, er den beste forstørrelsen i virkeligheten den tilstrekkelige for oppgaven ved hånden og bør ikke overskrides. Det kikkertformede disseksjonsmikroskopet, også kjent som et stereomikroskop, blir ofte brukt i klasserom for å vise dissekerte eksemplarer (som navnet antyder). Eksempler anses for store for å vise gjennom et sammensatt mikroskop (laget for å vise mindre eksemplarer under høyere forstørrelse), vises ofte gjennom et stereomikroskop. Selv om stereo- og sammensatte mikroskoper inneholder mange av de samme funksjonene, er enkelte deler unike for stereomikroskop.