Er måneskinnet sterkt nok til å drive solpaneler?

 

Fakta Mengden energi som er mottatt fra solen, er kolossal: 342 watt per kvadratmeter, i gjennomsnitt, i løpet av et år. Av dette gjenspeiles 31 prosent straks tilbake i rommet av reflekterende flater i jordens atmosfære og på overflaten, men de resterende 69 prosent blir absorbert av økosystemet. Til sammenligning er intensiteten av måneskinn per kvadratmeter anslått til 1 milliwatt , omtrent 1/342 000th av mengden som mottas direkte fra solen.

Betydning

Solpaneler måles når det gjelder effektivitet, eller deres evne til å konvertere solenergi til elektrisk energi. Alle slike konverteringer må miste noe strøm på grunn av entropi, men langt mer går tapt på grunn av ineffektivitetene i dagens teknologi. Fra og med 2009 oppnår de mest effektive solcellepanelene en effektivitet på 31,25 prosent, teoretisk sett ville bruk av disse panelene for å drive en lavmakt 1-watt-enhet fra måneskinn kreve 3 200 kvadratmeter paneler. Dette ville kreve nesten 90 av de 11,5 meter rettene som ble brukt av dette systemet, og genererte en mengde strøm som enkelt kan replikeres av menneskelig innsats.

Tidsramme

Solkraft Effektivitetsgevinster er et primært mål for næringen, men på grunn av den massive uoverensstemmelsen mellom sol og lysdensitet, vil distribusjon alltid være rettet mot bedre kraftproduksjon fra sollys. Måneskinn er tilstrekkelig for mennesker å se etter, men det vil ikke drive våre enheter.

Geografi

Krumningen og tiltingen av jordens akse bestemmer fordelingen av sollys i løpet av et år (lengden av jordens bane rundt solen). Dette forårsaker sinusbølge mønsteret som vises ved solens avslutningslinjer når jordens geografi projiseres på en flat overflate. Måling av måneskinn bestemmes av månens stilling i månens bane rundt jorden, noe som også forårsaker månens faser.

Potensial

Det totale sollyset som jorden mottar på ett år, overgår langt den nåværende menneskelige energiforbruket , så selv med effektivitetsavvik, forventes solenergi å være en viktig del av fremtidens grønne energiteknologier. Moonlight skiller seg fra sollys på mange måter, først og fremst i det måneskinnet er faktisk reflektert sollys som hopper av månen i retning av jorden. Forandringer i magtens tetthet av måneskinn gjør det umulig å generere elektrisitet fra måneskinn med dagens teknologi.