Fakta om vertebral kolonne

 

Anatomi

Vertebral kolonnen består av 33 forskjellige ben fordelt på fem kategorier. Fra topp til bunn er kategoriene: cervical, thorax, lumbale, sacrum og coccyx.

Intervertebrale plater

Intervertebrale plater er laget av brusk og befinner seg mellom de enkelte vertebrae. Disse tillater ryggen å bevege seg og absorbere sjokk.

Spinalkurver

Vertebral kolonnen består av fire kurver: livmorhals-, thorax-, lumbal- og bekkenkurver. Disse kurver er viktige for balanse og gir oss mulighet til å stå oppreist.

Spinalkord

Vertebral kolonnen beskytter spinalkordet, som er et bunt av nerver som gir signaler til hjernen og regulerer kroppsfunksjoner.

Care

Ryggsmerter er en vanlig følelse for de fleste, og det er flere måter å opprettholde en sunn rygg på. Mens du sover, aldri ligge på magen, sov på en fast madrass, og sov bare på ryggen din hvis det er en pute under bena. Løft gjenstander med knærne bøyd og ryggen rett for å unngå belastning på vertebral kolonnen. Vertebral kolonnen er et annet navn for ryggraden. Det utfører mange viktige funksjoner i kroppen og har stor innvirkning på våre liv. En sunn ryggsøyle er viktig for et aktivt og hyggelig liv.