Geometriske egenskaper av Citrus Fruits

  Citroner, limer, appelsiner, grapefrukt, mandariner og andre sitrusfrukter er klassifisert som et hesperidium, i utgangspunktet store bær som vokser fra trær, ifølge University of Georgia. De er preget av tilstedeværelsen av vitamin C og deres høye syreinnhold. Florida vokser mest citrusfrukter i USA, fordi det våte og varme været hjelper til med dyrking. Disse spiselige bærene viser noen av de mest grunnleggende geometriske egenskapene som finnes i naturen.

Form

Sitrusfruer er runde og vokse i form av en sfære, eller de er avlange. Appelsiner og grapefrukt er eksempler på globulære runde frukter. Citroner og limer vokser med flere vinkler og er større i midten. Jordens form er symmetrisk både horisontalt og vertikalt, mens den avlange sitronformen er symmetrisk i kun én retning. Husk at frukt ikke skildrer perfekt symmetri gjennom hele kroppen som den er naturlig produsert.

Mønstre

De spiselige delene - kalt endokarpet - viser hjullignende mønstre gjennom hele frukten som kan ses ved å skive inn i den på diameteren. Separert av en venøs hud, er seksjonene lagt ut i 10 14 radier fra sentrum av frukten som vanligvis inneholder ett frø hver. Disse mønstrene forblir konsistente uavhengig av fruktens overordnede form.

Volum og tetthet

Volumet og tettheten av sitrusfrukter refererer til hvor mye frukt frukten tar opp og kan måles ved en vannforskyvningsmetode. Denne metoden ble praktisert på en bergamottefrukt i en internasjonal agrofysikkstudie av S. Rafiee et al., I 2007 ved å sammenligne volumet av fordrevet vann til den målte vekten av frukten selv. Universitetet i Georgia skriver inn volumet av den spiselige delen av en sitrusfrue ved 86 prosent til 90 prosent vann, noe som gjør en vann sammenligning matematisk enkel.

Overflateområde

Sitrusfruens overflate er generelt strukturert og grovt . Overflaten kan estimeres ved å bruke formler for en sfære for runderen frukt som en grapefrukt eller en appelsin, men det tar noen få skritt for de mer sylindriske sitronene og limene. Denne humpete skallen er karakteristisk for bæren og kan skrelles bort for å få tilgang til kjøttet av frukten, som er den spiselige delen. Skallen tar opp en større del av frukten som helhet hvis den vokser i middelhavsklima, i motsetning til subtropiske klima, ifølge University of Georgia.