Hvordan lage en inspirerende collage

 

1.

Samle bilder, avisutklipp, magasinutklipp og alt annet som inspirerer deg. Inspirerende bilder kan omfatte familiefotografier, meningsfylte sitater og magasinannonser med vakre landskap.

2.

Klipp bort eventuelle ekstra kanter fra collagementer med saks eller en X-acto kniv. Hvis den delen av et bilde du elsker er andens ansikt, kutte bort alt unntatt personens ansikt.

3.

Spred elementene ut på plakatbordet ditt, lerret, papp eller tre. Ordne dem på en måte du liker. Spill med forskjellige lag og prøv å spredt ut store farger på samme måte. Hvis du for eksempel har to elementer som er nesten helt røde, kan de se fint sammen med hverandre, men collagen vil se mer balansert hvis du sprer de røde elementene fra hverandre.

4.

Lim en om gangen til plakatplaten med svampbørsten for å påføre et tynt lag lim på baksiden.

5. Bruk en linjal til forsiktig Slip ut noen klumper og støter hver gang du limer ned et stykke.

6. Legg på en topplakk med tynt hvitt lim eller Mod Podge til hele collagen ved hjelp av en svampebørste.

Tips og advarsler

  • Prøv å bruke akryl- eller akvarellmaling, bånd, knapper, glitter eller andre inspirasjonsprodukter i din collage. Teksten som disse elementene legger til, gir din collage en interaktiv og attraktiv kvalitet.
  • Du kan matte og ramme din collage hvis du vil beskytte den fra elementene eller gjøre det enklere å henge.
  • Kollasjeproduksjon er en enkel kunstform som virker kompleks. Det kan brukes til å sende en melding, samle ting du liker fra et sted eller å lage et bilde ut av mindre bilder. Å lage en collage er like lett eller vanskelig som du vil at den skal være. Disse trinnene vil forklare grunnleggende om enkel kollasjfremstilling og hvordan du lager en inspirerende collage for visning. Dette prosjektet får deg til å smile hver gang du ser det, og det er hele poenget.