Slik lager du en enkel kollasje i PhotoShop CS2

 

1.

Åpne Photoshop CS2, og åpne deretter de to (eller flere) bildene du vil bruke til collagen din. Gjør eventuelle tilpasninger og gjør noen touchups du ønsker på disse bildene og resave dem. Velg 'Fil', deretter 'Lagre som' og lagre hvert bilde med et nytt navn. (Du kan bytte mellom bilder ved å enten klikke på bildet selv - hvis du kan se det under et annet bilde - eller ved å velge 'Window' og deretter bla ned til bunnen av hurtigmenyen for å velge ønsket fil. )

2.

Bestem hvilket bilde du vil være bakgrunnsbildet ditt. Velg 'Fil', deretter 'Lagre som' og lagre bildet med et nytt navn - uansett hva du vil ringe til ditt collageprosjekt.

3.

Velg det første bildet du har vil bruke som et innspill i bakgrunnsbildet. Pass på at det er det aktive bildet som er åpent. Velg deretter og kopier hele bildet. (Klikk på 'Velg' og deretter 'Alle', og du vil se en markering vises rundt hele bildet. Klikk deretter 'Rediger' og deretter 'Kopier').

4.

Velg bakgrunns- / collagefotografiet igjen og lim inn innsatsbildet i collagafilen. (Klikk på 'Rediger' og deretter 'Lim inn.') Bildet vil trolig være like stort som bakgrunnsbildet, så du må endre størrelsen på bildet. Den enkleste måten å gjøre dette på er å bruke Transform-funksjonen, og deretter dra fotografiet ned til ønsket størrelse. (Klikk på 'Edit', 'Transform', 'Scale', og hold nede Shift-tasten mens du tar tak i en av hjørneboksene og dra bildet ned til en mindre størrelse. Slip Shift-tasten når bildet er på ønsket størrelse. Deretter trykker du på 'Enter' -knappen.)

5.

Flytt innsatsbildet til sin endelige plassering. (Trykk på 'V' -tasten på tastaturet for å aktivere 'Flytt verktøy', og dra deretter bildet til stedet der du vil ha det i collagen.)

6.

Gjenta trinn 3, 4 og 5 for hvert ekstra fotografi du vil sette inn i collagen som et innspill i bakgrunnen. Du er velkommen til å overlappe noen av bildene for å skape en behagelig sammensetning.

7.

Legg til tekst i din collage. (Klikk på 'Tekstverktøy' for å velge det. Se så på toppen av skjermen, hvor du vil se en verktøylinje som viser aktiv skrift, skriftstørrelse, skriftfarge og andre skrifttypattributter, inkludert begrunnelsen (om tekstlinjene er oppe til venstre, høyre eller sentrert). Klikk på et hvilket som helst element i denne verktøylinjen for å endre ønsket skrift, skriftstørrelse, skriftfarge og andre attributter. Klikk hvor som helst på collagen og dra musen for å lage en tekstboks med den størrelsen du har Ønsker du. Skriv deretter inn teksten.

8.

Trykk på 'V' på tastaturet igjen for å aktivere 'Move Tool.' Så venstre-museklikk og Dra teksten til ønsket sted.

9.

Lagre collageprosjektfilen med alle lagene intakt. (Klikk på 'Fil', deretter 'Lagre', og klikk deretter på ' Lagre '-knappen i popup-menyen. Pass på at' Format 'er satt til' Photoshop * .PSD * .PDD ') Dette vil gjøre det mulig å gjøre endringer i prosjektet senere hvis du ønsker det.

10.

Flatt bildet, lagre det som en .jpg-fil. (Klikk på 'Lag' deretter 'Flatt bilde.' Klikk 'Fil', og deretter 'Lagre som'; klikk deretter på 'Lagre' -knappen i hurtigmenyen. Pass på at 'Format' er satt til 'JPEG' denne gangen. )

11.

Del eller skriv ut collagen din som ønsket. Det er ikke nødvendig å fortelle alle vennene dine hvor lett dette var. Bare lene deg tilbake og nyt det komplimentene du får.

Tips og advarsler

  • Du kan ønske deg å bli kjent med hurtigtastene i Photoshop hvis du skal opprette flere collager. Det kan påskynde prosessen ved å eliminere tastetrykk.
  • Fotokollager gjør fantastiske gaver til familie og venner. Bare pop dem inn i en ramme og pakk den inn eller legg den inn i en gavepose, og du har den perfekte gave til enhver anledning.
  • Selv om denne opplæringen er spesifikk for Photoshop CS2, kan andre versjoner av Photoshop produsere lignende resultater. Men tastetrykkene kan være litt forskjellige.
  • Har du noen gang ønsket at du kunne lage en av de kule kollasjene der ett eller flere bilder er innspilt i et annet bilde? Det er ikke så vanskelig som det ser ut hvis du har trinnvise instruksjoner for å følge. Nå kan du kombinere to eller flere bilder og til og med legge til tekst for å skape unikt og kreativt kunstverk med bildene dine.