Hvordan lage en fotobok

 

1.

Sett opp en plan for fotobokken din. Bestem om det vil være kategorier du vil plassere bildene dine i, eller om du vil ordne dem tilfeldig. Ta hensyn til utformingen av fotografiene. Vurder informasjonen du vil inkludere med hvert fotografi, for eksempel dato, sted eller kort beskrivelse av bildet.

2.

Opprett hoveddokumentet for boken din i et ord prosessor eller desktop publishing programvare. Lag en introduksjon til boken din som gir en oversikt over hvem du er, din faglige bakgrunn, og hva leserne kan forvente å finne i fotobokken din. Denne informasjonen kan omfatte tidsperioden hvor bildene i boken din ble tatt, emne dekket, og til og med en kort oversikt over hvilke typer utstyr du brukte for bildene.

3.

Størr dine digitale fotografier i et bilderedigeringsprogram i henhold til hvordan de skal vises i boken din. Unngå å inkludere for mange bilder per side. Dette vil bety at bildene dine må være mindre, noe som vil gjøre det vanskeligere for leserne å nyte dem. Fordi dette er en fotobok, vil du at bildene skal være sentrale fokus i boken. Bruk en rekke oppsett for å gjøre boken mer tiltalende. Unngå å plassere et jevnt antall fotografier på hver side, pent innredet.

4.

Opprett fotobok i skrivebordspublisering eller tekstbehandlingsprogramvare. Sett inn bildene en side av gangen og skriv inn bildeteksten under hvert bilde. Hvis du brukte en bestemt teknikk for et bilde, bør du vurdere å ta med det i bildeteksten. Du kan legge til anekdoter angående noen av bildene, bare for å gjøre visning av bildene mer interessant.

5.

Lagre ditt ferdige dokument som en PDF-fil, hvilken kan ses på tvers av plattformen akkurat som du la den ut. Word 2007, Wordperfect og nyere versjoner av OpenOffice lar deg lagre filer direkte til PDF. Hvis du ikke har PDF-lagringsfunksjoner, kan du laste ned en gratis virtuell skriver som lar deg skrive ut til PDF fra ethvert program som har utskriftsfunksjoner (se Resources).

6.

Lever PDF-filen din til en profesjonell skriver som kan skrive ut og binde bøker. Gå over alternativene dine med skriveren for å binde boken. Se etter alternativet som gir deg den typen binding du vil ha, og som passer til budsjettet. Det er mange utgivere på Internett som gjør at du kan skrive ut små kjøringer av boken din når du trenger dem (se Ressurser).

En fotobok kan være en effektiv måte å vise frem ditt fotografiske arbeid. Å sette sammen en bok med fotografering ved hjelp av datamaskinen og programvaren gjør det mulig å designe og legge ut fotografiboken nøyaktig slik du vil se den. Ved hjelp av desktop publishing og bilderedigeringsprogramvare kan du lage en profesjonell fotobok for å selge, gi som gaver eller for å fremme arbeidet ditt.