Hvordan lage en observasjonsmaskegård

 

1.

Endre akvariet ved å plassere pleksiglassarket i akvariet, så din ormbruk er ca. 3 cm bred. Duct tape arket på plass om nødvendig.

2.

Fyll gården med jord. Den beste typen jord å velge er fra en sunn hage, helst en rik med ormer. Sørg for at jord er fuktig, men ikke mettet i vann.

3.

Legg ormer. Du kan kjøpe ormer, grave dem ut av kompost eller høst dem fra hagen din. Røde wigglers er ormene som brukes i innendørs kompostkasser. Hagejordorm er ikke vant til å bo på små steder. Du må returnere disse ormene til hagen etter bruk.

4. Legg til et tynt lag av blader og grønnsaksstoffer til toppen av jorda. Overvåk gården for å sørge for at ormene har nok vann. Jorden bør være fuktig, men ikke for våt.

5.

Returner ormer til utendørs hage etter at du har fullført observasjonen. Hvis du har kjøpt røde wigglers, går du tilbake til en kompostbøtte.

Du kan lage en observasjonsmaskebedrift for å vise barn nøyaktig hvor nyttige ormer er for kompostering. Du må bruke en beholder som er trang nok til å tvinge ormer til å vise deg sitt underjordiske miljø. Enhver beholder som er for bred vil tillate ormene å gjemme seg fra lyset. Ormer er enkle å holde i en kort stund og trenger lite forsiktighet. Dette prosjektet bør ta mellom tre og seks uker for å gi barn nok tid til å observere de forskjellige stadiene av kompostering.