Slik tar du portretter med et mediumformatkamera

 

1.

Velg et stående objektiv som passer ditt motiv. En portrettlinse er en kort telefoto-linse. I middelsformat er en vanlig linse 75 mm til 80 mm. Dette vil gi en vanlig visning, omtrent det samme som du ser. En portrettlinse er vanligvis 100 mm til 150 mm, og gir et skarpt, klart bilde av motivet mens du tar en myk bakgrunn uten fokus.

2.

Velg et sted for din modell. Ikke alle har et studio, men selve verden har gode studioforhold. En skogsglade er god, eller en strand eller en bakgård vil fungere. Se etter en god bakgrunn som ikke er distraherende i bildene.

3.

Ta modellen til bakgrunnen du har valgt. Hvis det er en utendørs scene, kan du prøve en overskyet dag eller nyanse. Sett aldri modellen med sola i ansiktet eller rett bak ham. Solen i ansiktet vil få personen til å skinne og har en tendens til å vaske ut skyggene. Solen bakfra kan forårsake en dårlig eksponering og kan forlate ansiktet helt i skygge. Begge disse situasjonene kan brukes til spesialeffekter, men for mer tradisjonelle bilder, unngå disse innstillingene.

4.

Ta mange bilder. Ikke bekymre deg for å kaste bort u0026 # x201D; film fordi dette er sjeldent. Noen ganger kan du kanskje vurdere å være dårlig eller å være 'throwaways' # x201D; faktisk kan være bedre enn de du planla. Jo flere bilder du skyter, jo mer sannsynlig er det at du får flotte bilder.

5. Bruk uvanlige engler. Få lavere enn modellens ansikt. Få høyere og fokus nedover. Gå til hver side. Be din modell å ha det gøy med det og prøve forskjellige ting. Noen av de beste portrettene er tatt når modellen ikke tar hensyn til fotografen.

6.

Skyt rett på for tradisjonelle bilder, men prøv også profiler og halvvende . Få modellen til å se litt opp eller ned litt. Oppsøkingen vil gi ansiktet et positivt utseende mens du ser ned, slik at personen blir mer gjennomtenksom og ettertanke.

Få veldig nært for noen skudd, og lenger vekk for andre. Dette kan virke åpenbart, men prøv et ansiktsfylt portrett. Prøv et skudd av personen som blandes inn med blader eller trær, for eksempel.

Tips og advarsler

  • Få mye film for en stående økt.
  • Få flere forskjellige typer film med mindre du allerede vet hvordan filmen vil se ut når den er behandlet.
  • Legg filmmagasiner på forhånd, så det tar mindre tid mellom filmen magasinet endres. Dette forhindrer at modellen blir kjedelig eller mister sitt humør.
  • Du kan forbedre og forbedre portretter i Photoshop eller et annet fotoprogram. De beste bildene trenger ikke så mye forbedring, men du kan bruke filtergalleriet til å gi spesiell behandling til dem.
  • Linser med enklinsreflekskameraer som er bra for portretter, inkluderer en Hasselblad, Pentax 645 , Bronica eller Mamiya. Egnede tvillinglinsreflekskameraer inkluderer en Mamiya og en Rolleiflex.
  • Noen mediumformatkameraer skyter firkantede negativer, så husk det større området og det firkantede bildet av de ferdige bildene. Andre kameraer, som Pentax 645, skyter rektangulære bilder, slik at de vil være forskjellige og gi forskjellige perspektiver.
  • Husk at du ikke skyter digitalt, men film, så det blir ikke noe forhåndsvisning å se på med det samme.
  • Mellomformatkameraet ble virkelig laget for å ta portretter. Det er derfor portretterte fotografer og bryllupsfotografer brukte dem i stor utstrekning. I motsetning til visningskameraet på slutten av 1800-tallet og tidlig på 1900-tallet, som var det opprinnelige portrettkameraet, er medieformatet veldig bærbart slik at portretter ikke må gjøres utelukkende i studioet. Den store størrelsen på negativet eller lysbildet og høy kvalitet på film-, kamera- og objektivglass gjør mediumformatkameraet ideelt.