Hvordan lage en modell av en blomst med deler

 

1.

Bygg stammen ved hjelp av grønn modelleringsleire og spole den i en sylindrisk struktur. Du kan gjøre stammen så kort eller så lenge du vil, men for stabilitet, sørg for at den er minst en tomme i diameter.

2.

Gjør kalyxen ut av grønn modelleringsleire. Kalyxen refererer til bladene som er direkte under blomsten, som grenser den som en ramme.

3.

Lag fire til seks dråpeformede kronblade ut av den blå modelleringsleiren din . Fest dem skinny siden ned til kalyxen, vær sikker på å la dem åpne som en liten bolle for å legge til de indre strukturer.

4.

Bygg pistolen ut av oransje leire. Pistelen er formen til en baseballbat og har fire komponenter. Den brede enden, som vil bli plassert direkte på toppen av stammen inne i kronbladene og sentrert, kalles eggstokkene. Utsiden av eggstokken har seks små sirkler, representert med svart leire, som kalles ovler. De skal plasseres i to vertikale rader med tre som ligger i den brede enden av pistilen. Batens hals kalles stilen og den tynne enden, stigma.

5. Legg de fire stykkene av ledningen slik at de strekker seg ut av eggstokken - den bred enden av baseballbatformen - og nå over kronbladets felger. Denne ledningen representerer filamentene.

6.

Bygg støvlene med den gule leire. Bryt av leir med fire fingernegler, og kast dem i baller. Fest dem til toppen av filamentene.

7.

Merk dine deler. Skriv navnene på delene i små bokstaver på papiret ditt og kutt dem ut i rektangulære stykker rundt ordet. Tape disse til tannpennene dine og hold dem til de riktige stedene på leireblomsten.

Tips og advarsler

  • Du kan sette modelleringsleir sammen i sømene ved å bruke tommelen og trykke forsiktig.
  • Pass på at uansett hvilken størrelse blomsten din er, at delene er bygget for å skalere. For eksempel vil du ikke ha store støtfangere og en liten eggstokk. Se diagrammet som referanse.
  • Blomsten er den delen av en plante som er ansvarlig for reproduksjon. Noen blomster kalles perfekte blomster og inneholder både kvinnelige og mannlige organer, mens andre er ufullstendige blomster og må stole på insekter for pollinering. Hovedstrukturen i blomstanatomi inkluderer kronbladene, stigmaen, stilen, eggstokken, ovulen, stammen, kalyx, filamenter og støtfangere. Den kvinnelige organer - stigma, stil, eggstokk og eggløsning - refereres til som pistil. De mannlige organene - filamenter og stiftere - kalles stamen. Til tross for alle disse delene er det ikke vanskelig å etterligne den naturlige prakten av blomster med en realistisk utseende leremodell.