Historien om romanen

 

Begynnelsen

Forfedrene til romanen var elisabethanske prosa-fiksjon og franske heroiske romanser, som var lange forteller om samtidige figurer som oppførte seg edelt. Romanen kom inn i populær bevissthet mot slutten av 1700-tallet, på grunn av en voksende middelklasse med mer fritid til å lese og penger til å kjøpe bøker. Offentlige interesser i menneskelig karakter førte til populariteten til selvbiografier, biografier, tidsskrifter, dagbøker og memoarer.

Engelske romaner

De tidlige engelske romaner bekymret seg for komplekse mellomstore tegn som sliter med deres moral og omstendigheter. 'Pamela,' en serie fiktive brev skrevet i 1741 av Samuel Richardson, regnes som den første virkelige engelske novellen. Andre tidlige romanforfattere inkluderer Daniel Defoe, som skrev 'Robinson Crusoe' (1719) og 'Moll Flanders' (1722), selv om hans tegn ikke var fullt realisert nok til å bli ansett som fullverdige romaner. Jane Austen er forfatteren av 'Pride and Prejudice' (1812), og 'Emma' (1816), betraktet de beste engelske engelske noveller.

Romaner i det 19. århundre

Første halvdel av den 19. århundre ble påvirket av romantikken fra den tidligere tiden. Fokuset var nå på natur og fantasi i stedet for intellekt og følelser. Gothic er en belastning av den romantiske romanen med vekt på det overnaturlige. Berømte romantiske romaner inkluderer 'Jane Eyre' (1847) av Charlotte Bronte, prototypen av mange etterfølgende romaner om guvernører og mystiske menn; 'Wuthering Heights' (1847) en gotisk romantikk av Emily Bronte; 'The Scarlet Letter' (1850) og 'The Seven Gables House' (1851), gotiske, romantiske historier av Nathaniel Hawthorne om puritanisme og skyld. og 'Moby Dick' (1851) Herman Melville s verk på naturen til det gode og det onde.

Victorian Novels

Romanen ble etablert som den dominerende litterære formen under regjeringen av Queen Victoria of England (1837 -1901). Viktorianske forfattere skildret middelklassige dydige helter som reagerte på samfunnet og lærte feil fra rett gjennom en rekke menneskelige feil. Sir Walter Scott publiserte tre-volum romaner og genialt gjorde dem rimelige for allmennheten ved å gjøre dem tilgjengelige for kjøp i månedlige avdrag. Denne markedsføringstaktikken fører til at nyskapende underklimakser skrives som en måte å la leserne ha lyst til mer hver måned. Merkbare viktorianske forfattere inkluderer Charles Dickens, betraktet som den beste engelske viktorianske forfatteren, som skrev 'A Christmas Carol' ( 1843) og Lewis Carroll (Charles Ludwidge Dodgson) som skrev 'Alice's Adventures in Wonderland' (1864) og 'Through the Looking Glass' (1871).

Realisme og naturalisme

Stigningen av industrialisering i 1 9. århundre utfalt en trend mot å skrive som avbildet realisme. Romaner begynte å skildre tegn som ikke var helt gode eller dårlige, og avviste idealismen og romantikken til den forrige sjangeren. Realismen utviklet seg raskt inn i naturalisme som skildrede tøffere omstendigheter og pessimistiske tegn som ble maktesløse av deres krefter. Naturalistiske romaner inkluderer 'Uncle Tom's Cabin' (1852) av Harriet Beecher Stowe, som var en viktig katalysator for den amerikanske borgerkrigen, 'Tom Sawyer' (1876) og 'The Huckleberry Finns' (1885) eventyr, sistnevnte som er betraktet som den store amerikanske novellen skrevet av Mark Twain (Samuel Langhorne Clemens).

Moderne romaner

Det 20. århundre er delt inn i to faser av litteraturen - moderne litteratur (1900-1945) og moderne litteratur ( 1945 til nåtid), også referert til som postmodern. Tegnene i moderne og samtidige romaner spurte Guds eksistens, den menneskelige grunnens overlegenhet og virkeligheten. Romaner fra denne epoken reflekterte store hendelser som Den store depresjonen , Andre verdenskrig, Hiroshima, den kalde krigen og kommunismen. Berømte moderne romaner inkluderer 'To the Lighthouse' (1927) av engelsk romanforfatter og essayist Virginia Woolf, 'Ulysses' (1921), av irsk romanforfatter og novelleforfatter James Joyce; 'All Quiet on the Western Front' (1929), mo st berømte krigshistorie fra den tidligere krigen av tysk forfatter og journalist Erich Maria Remarque og 'The Sound and the Fury' (1929) av amerikansk romanforfatter og novelleforfatter William Faulkner, som skildrer nedgangen i Sør etter borgerkrigen.

Postmodernske noveller

Realisme og naturalisme banet vei inn i postmodernske surrealistiske romaner med tegn som var mer reflekterende. Postmodern roman inneholder magisk realisme, metafiksjon og grafisk roman. Det hevder at mannen styres av en høyere makt, og at universet ikke kan forklares av grunn alene. Moderne romaner utviser en lekfullhet av språk, mindre avhengighet av tradisjonelle verdier, og eksperimentering med hvordan tiden blir formidlet i historien. Postmodernske romaner inkluderer: 'The Color Purple' (1982) av Alice Walker; 'I kaldt blod' (1966) av Truman Capote; Non-fiction romanen 'Roots' (1976) av Alex Haley; 'Frykt for Flying' (1973) av Erica Jong; og den ledende magiske realistiske romanen, 'A Hundred Years Solitude' (1967) av Gabriel Garcia Marquez. Romanen kom fra tidlig på 1800-tallet etter det italienske ordet 'novella', som ble brukt til historier i middelalderen. Dens identitet har utviklet seg og det anses nå å bety et arbeid med prosa fiksjon over 50 000 ord. Romaner fokuserer på karakterutvikling mer enn plott. I en hvilken som helst sjanger er det studiet av den menneskelige psyke.