Betydningen av retinol

 

Viktighet

Retinol spiller en viktig funksjon i celledifferensiering. Cell differensiering spiller en rolle i kreftutvikling. Øynene bruker også retinol til de cellereaksjonene som er nødvendige for syn.

Sykdom

Retinol hjelper til med å beskytte barn mot sykdommer. Ifølge University of Maryland Medical Center er barn som har mangler i retinol mer sannsynlighet for å utvikle sykdommer og har mer alvorlige komplikasjoner fra meslinger.

Kilder

Retinol finnes i en rekke matvarer. Det finnes hovedsakelig i biff, kalv, kyllingelever, egg og fisk. Retinol er også i grønnsaker som gulrøtter, squash, søte poteter, gresskar og cantaloupe.

Doser

Terapeutiske doser retinol er så høyt som 50.000 IE. Imidlertid er typiske doser av vitamin A så lave som 10.000 UI. Vitamin A er et fettløselig molekyl, så høye doser bør overvåkes av en lege.

Interaksjoner

Vitamin A kan interagere med andre medisiner, for eksempel antibiotika, inkludert tetracyklin. Det kan også samhandle med rusmidler, for eksempel antikoagulantia og antacida. Retinol er et annet navn for vitamin A. Retinol har flere funksjoner, inkludert celledifferensiering, visjon og fordeler for embryoutvikling. Retinol er tilgjengelig i en rekke matvarer, spesielt i visse kjøttvarer og i frukt og grønnsaker.