DIY: Aquarium Chiller

 

Materialer

Du trenger et lite kjøleskap med en isboks eller fryseseksjon. Et kjøleskap i full størrelse virker så lenge fryseren ikke er adskilt fra kjøleskapet, men et mini-kjøleskap er mest effektivt. Du trenger også 50-100 fot hard plastrør, ikke mer enn 1/2-tommers tykk og en akvarypumpe som slangen kan festes til. Endelig trenger du silikonforseglingsmiddel og en bor med en borekrone i samme størrelse som plastrørets tykkelse.

Konstruksjon

Køleren virker ved å pumpe vann fra akvariet gjennom plastrøret som går inn i kjøleskapet Vannet er avkjølt i kjøleskapet og deretter returnert til akvariet. Det første trinnet i konstruksjonen er å bore to hull i kjøleskapet for at rørene skal passere. Bor hullene gjennom toppen av kjøleskapet, som er et område Det vil ikke skade noen av kjøleskapets interne mekanikk. Hvis du foretrekker å bore hullene gjennom sidene, kan du prøve å finne et diagram over kjøleskapet ditt i eierens manual eller online for å sikre at hullene vil Ikke skader kjøleskapet.

Fjern eventuelt deleren som skiller fryseseksjonen fra resten av kjøleskapet. Dette vil øke kjølingskapasiteten til kjøleren.

Vind slangen i en spole inne i kjøleskapet. Hold spolen så bred som mulig uten å blokkere kjøleskapsdøren fra å stenge. Spolen skal løpe fra toppen til bunnen av kjøleskapet. Ta slangen på toppen av spolen og kjør den gjennom et av hullene du boret på toppen av kjøleskapet. Koble den til akvarypumpen og legg pumpen i akvariet. Tett hullet rundt slangen ved hjelp av silisiumforseglingsmiddel. Påfør tetningsmidlet for å sikre at kjøleskapet ikke lekker kjølig luft.

Kjør slangen fra bunnen av spolen tilbake til toppen av kjøleskapet og ut det andre borede hullet. Fest denne enden til akvariet ditt ved hjelp av tetningsmasse og tett hullet i kjøleskapet.

Slå på kjøleskapet og pumpen for å starte kjøleren. Test kjøleren uten fisk i akvariet, ved hjelp av et termometer. Juster temperaturinnstillingene på kjøleskapet etter behov for å få riktig temperatur i tanken. De fleste fisk overlever best i romtemperatur eller varmere vann, men noen foretrekker det kjøligere. En akvariumkjøler gir deg mulighet til å holde temperaturen på akvariet under romtemperatur. I stedet for å kjøpe en dyr kjøler på en dyrebutikk, kan du konvertere et gammelt kjøleskap til en.