Hva er hårsekk?

 

Struktur

En hårfollikkel er et langt rør som strekker seg fra dermis til overflaten av huden. Hårsekken inneholder en voksende hårstreng. Det har også en sebaceous kjertel og svettekjertel i sin struktur.

Funksjon

Hårfollikelet er en forlengelse av huden. Hovedfunksjonen er å vokse hår. Uansett hvor håret vokser, finnes det en hårfollikkel i huden. Hårfollikelens hovedfunksjon er å gi hår, som er en komponent av varmeisolering for den enkelte.

Muskel

Hårfollikelen har en muskel som omgir den. Muskelen trekker sammen og gjør håret oppreist. fenomenet blir ofte referert til som goosebumps. Muskelen samler seg også i kulde for å gi mer isolasjon og varme.

Sebaceous Glands

Sebaceous glands er plassert like utenfor hårsekken. Sebaceous glands gir olje til håret som det vokser. Disse kjertlene er også et sted for infeksjon i huden som kan presentere symptomer kjent som akne.

Betraktninger

Den hastigheten som hårfollikel vokser på, er avhengig av alder, kjønn, ernæring og miljø. er utsatt for tap av hårfollikelfunksjon, noe som fører til skallethet og tynning av hår. Noen kvinner er også utsatt for hårtap, selv om det er sjeldnere. Hårfollikler er de små hullene som ligger over hele kroppen mens håret vokser. Håret vokser på alle pattedyr, og det starter i den lille follikelen. Selv hval har follikler, selv om håret ikke er så fremtredende som hos hunder eller katter.