Hvordan eksponere en svart og hvit negativ

 

1.

Lær innstillingene til kameraet. Gjenta kameraets eksponering krever solid kamerakunnskap.

2.

Sett lysmåleren på motivets hudton, hvis du fotograferer et portrett.

3.

Ta en meter lesing på den mest opplyste delen av rammen din og en annen i skyggen. Gjennomsnitt de to lukkerhastighetene eller blenderåpningene, og bruk den innstillingen for å ta bildet ditt. Denne prosedyren tillater deg å kompensere for hard belysning.

4.

Bruk kameraets portrett- og landskapsinnstillinger. Disse innstillingene gir mer spesifikke automatiske eksponeringsforslag for ditt miljø enn Den automatiske innstillingen.

5.

Velg riktig filmhastighet. Velg en film med høy ISO for lite lys og en lav ISO for lys og solrik belysning.

6.

Se i kameraets søker, og trykk lett på lukkeren. Se på figurene nederst eller på siden av søkeren. Finn polene eller sifferene. Dette gir deg en bestemt lesing for å utsette filmen og vil fortelle deg hvordan du justerer kamerainnstillingene for riktig eksponering.

7.

Endre lukkertid eller blenderåpning til markøren i søkeren er sentrert. Dette gir en balansert lysavlesning.

Tips og advarsler

  • Underexponert eller overeksponert film kan justeres i utviklingsprosessen ved å endre utviklerens konsentrasjon og tid.
  • Endresultatet kan også justeres digitalt ved å tilpasse nivåene og kontrasten i Photoshop.
  • Hvis du fotograferer en full scene, bruk et grått kort for å få mest mulig nøyaktig lesing.
  • En håndholdt lysmåler kan også hjelpe deg med å få nøyaktig lesing.
  • Siden filmen er så lysfølsom, er det viktig at den bare er utsatt for lyset fra kameraet. < / li>
  • Ikke åpne kameraet ditt når som helst før filmen rewound. Dette vil utsette filmen ytterligere og få den til å bli grå eller lilla og ødelegge bildene dine.
  • Filmen er følsom overfor lys. Dens følsomhet danner grunnlaget for hvordan fotografering fungerer. Et kamera er en lett tett boks med en liten åpning, noe som gjør det mulig å angi en bestemt mengde lys for en spesifisert tid. Når en negativ er utsatt for lys, reagerer sølvhalogenidkrystaller for å skape et bilde. For mye lys på et negativt produserer over eksponering og bildet mister detaljer. Under eksponering av en negativ produseres en utskrift med sterke gråtoner i stedet for skarpe svart og hvite toner.