Selvutgivende tilskudd

  Selvutgivelse tillater nye og nye forfattere å bryte inn i forlagsbransjen. Noen selvutgitte bøker har til og med blitt bestselgere og blitt hentet opp av etablerte utgivere. Alle kan bli en publisert forfatter, men det tar penger for å kunne publisere en bok. Den selvutgitte forfatteren må betale for utskrift, opphavsrett, oppnå et ISBN-nummer, samt salgsfremmende og forretningsmessige kostnader. Heldigvis er det tilskudd tilgjengelig fra en rekke kilder for å bidra til å finansiere selvutgitte prosjekter.

Kickstarter Creative Funding

Kickstarter er en nyskapende ny måte å be om finansiering til kreative prosjekter. Grantseekers kan legge inn en beskrivelse av prosjektet og be om et bestemt beløp for å finansiere det. Interesserte givere kan da tilby midler. Hvis det totale beløpet som er bedt om, er nådd av prosjektets fristen, mottar stipendiaten pengene. Hvis ikke, blir tilskuddsanmodningen kansellert og giverens kredittkort ikke belastet.

Det er ingen øvre grense for hvor mye penger forfattere kan be om deres prosjekter. De interesserte kan registrere seg på nettstedet og sende inn et avsnitt som beskriver omfanget av prosjektet og fondets forespørsel.

Kickstarter Creative Funding
http://www.kickstarter.com/

United Statens institutt for fred

USAs Institutt for Fred tildeler årlige tilskudd til prosjekter knyttet til å forsvare årsaken til fred. Selvutgivne forfattere hvis foreslåtte prosjekt er ment å bidra til å etablere fred i USA eller andre steder i verden, er velkommen til å søke om finansiering. Eksempler på prosjekter relatert til fredens skyld er bøker som foreslår løsninger på religiøs konflikt, fiksjon om effekten av krig mot tegnene, eller poesi om kvinners rolle i fredsprosessen. Grants rekkevidde fra $50,000 - $120,000. Prosjekter finansieres i 1-2 år. Personer som mottar tilskudd, må samarbeide med en ideell organisasjon som et bibliotek eller en organisasjon viet til grunnen de skriver om.

Interesserte kan sende inn en søknad online for bevilgningen. Søkere må sende tre referansebrev sammen med et forslag til prosjektet og en forklaring på hvordan det gjelder USIPs mål.

United Institute of Peace
1200 17th Street NW
Washington, DC 20036
202-457-1700
http://www.usip.org/grants-fellowships/annual-grant-competition

Xeric Foundation Grants for Comic Book Self Utgivere

Xeric Foundation tilbyr stipend til folk som publiserer tegneserier. Stiftelsens oppdrag er å bidra til å kompensere publisjonsutgifter for tegneseriebok. Kvalifiserte søkere kan motta opptil $5000 for å publisere sine prosjekter.

Interesserte utgivere kan sende 6 kopier av deres applikasjonspakke til Xeric Foundation. Hver applikasjonspakke består av et følgebrev, en erklæring som beskriver prosjektet og hvorfor forfatteren ønsker å publisere selv, for alle artister og forfattere som er involvert i prosjektet, en finansiell form (gitt på fondets nettsted), et spesifisert budsjett for prosjektet og en kopi av prosjektet.

Xeric Foundation
351 Pleasant Street # 214
Northampton, Massachusetts 01060
413-585-0671
http://www.xericfoundation.org/xericapplycomicgrants.html