Slik kopierer du en bok av to personer

 

Typer av dobbeltforfatterskap

1.

Forutsatt at forfatterne av boken hver bidro med opprinnelig materiale, betraktes boken forfatterskap, som tilhører begge. Den er allerede beskyttet av lov om opphavsrett så snart den er 'fast' i konkret form. Faste midler på en plate, på en harddisk, på et servernettsted eller som en kopi. Hvis den bare er hørbart, anses den som en lydbok og kategoriseres annerledes.

2.

Hvis en forfatter bidrar til opprinnelig arbeid til boka, men forfatterens arbeid Forfatteren har allerede lov til å bruke originalen, men den andre forfatteren eier bare opphavsrett til sitt bidrag. En bok som inneholder avledet arbeid, kan være en annotert, omarbeidet, re-redigert eller utvidet versjon. /p>

3.

Hvis boken er en arbeidsmann til leie, tilhører den hvem som har ansatt forfatterne. En arbeidsgiver kan eie en bok skrevet av to ansatte for sitt arbeid på Firmaet. Med mindre forfatterne har dannet et annet arrangement før du skriver boken, har arbeidsgiveren det.

4.

Hvis en eller begge forfattere overfører hele eller deler av deres rettigheter i bok, eierskapet kan være mer komplekst, avhengig av vilkårene for og hvordan overføringen skjedde. I denne situasjonen er det råd å konsultere en opphavsrettsadvokat.

Registrere boken

1.

Hvis forfatterne vil være sikre på at deres eierskap til boken ikke kan bli stilt spørsmål, bør de registrere det hos US Copyright Office.

2.

For å registrere boken, må forfattere sende inn krav om opphavsrett, som kan gjøres online; legg inn en kopi av boken og betale en liten avgift.

Forfattere bør sjekke nettstedet for OSS Copyright Office for gjeldende krav, fordi registreringsskjemaer, avgifter og innskuddskrav kan endres.

h4> Legge til en varsel om opphavsrett

1.

Forfattere bør sette et opphavsrettssymbol i sin bok.

2.

Opphavsretten symbol for en bok skal være: 1. u0026 # xA9 ;, 'Copyright' eller 'Copr.'; 2. År for første utgivelse av boka; og 3. navn (e) eller gjenkjennelige forkortelser av forfatterens navn. US Copyright Office-siden gir eksempler og anbefalinger om plassering av varselet.

3.

Etter at boka er registrert, vil US Copyright Office utstede et opphavsrettighetsbevis som inneholder begge forfatterens navn.

Tips og advarsler

  • I visse tilfeller gjelder opphavsretten eierskap kan være forskjellig for arbeider publisert 1. januar 1978 eller senere, som det antas her. Hvis boka er avledet og den opprinnelige datoene fra før 1978, må du sjekke om den fortsatt er beskyttet i henhold til regler som var aktuelle i løpet av den tiden.
  • Det er situasjoner om forfatterskap av bøker eller andre opphavsrettsbeskyttede verk som forekommer sjeldent. Trinnene som er skissert her, er nøyaktige for bøker utgitt etter 1. januar 1978. Denne artikkelen utgjør ikke juridisk rådgivning.
  • Opphavsrett for bøker, kalt litterære verk, av to forfattere, er underlagt tittel 17 i United States Code. Denne loven, ofte referert til som lov om opphavsrett, inneholder både definisjoner og annen lov som gjelder for forfattere og bør konsulteres.