Våtland Planter av Arizona

 

Definisjon

Et våtmark er definert som et område mettet med vann. Mye av våtmarksområdet i Arizona er elver eller 'knyttet til bredden av en elv eller en bekk.' Faktisk er mindre enn en prosent av sitt landskap utpekt som våtmark.

Arizona Geografi

Sonoran-ørkenen strekker seg nordover fra Mexico til Arizona og dekker nesten hele den sørlige halvdelen av staten. Store elver inkluderer Gila, San Pedro, Salt, og den nedre delen av Colorado. Den nordlige delen av staten inneholder områder med høyere høyde, med Colorado og Little Colorado Rivers som bidrar til ripariske økosystemer.

Gress

Sedges (Carex arter), bulrushes (Scirpus californicus, S. maritimus, S. pungens) og cattails (Typha angustifolia og T. latifolia) er noen av de gresslignende plantene som finnes i Arizona's våtmarksområder. Scratchgrass (Muhlenbergia asperfolia) og Desert (Inland) Saltgrass (Distichlis spicata) er gressgress som vokser i disse områdene.

Busker

Forskjellige vilger vokser i våtmarksområder i hele staten, inkludert Seep Willow (Baccharis-arter), Coyote Willow (Salix exigua) og Basket Willow (Salix-arter). (Pluchea sericea) er en annen, men vokser vanligvis bare i nedre høyder (opptil 3000 ft.).

Trær

Arizona sjøkjerner (Platanus wrightii), bomullsved (Populus arter) og ask (Fraxinus velutinia) er trær funnet i våtmarksområder i høyere høyder. Velvet mesquite (Prosopis velutinia), på derimot, finnes i store dreneringssystemer i staten og vokser fra havnivå til 5.500 fot.

Viktighet

Til tross for sin lille størrelse, spiller Arias våtmarker og riparianer en viktig rolle i den generelle helse av statens økosystem. Fordi Arizona er en ørkenstat, er ikke våtmarksplanter vanligvis forbundet med det; Det finnes imidlertid en rekke plantetyper fra gress til trær som trives i våtområdene i staten.