Hvordan skrive en fiction bokrapport

 

Lesing, rapportering og redigering

1.

Les boken fra start til slutt. Lag notater i kantene om bokens tegn, innstillinger, metaforer og gjentatte temaer eller motiver. Legg notater på et eget stykke papir hvis boken ikke kan merkes. Legg merke til hvorfor tegnene kan oppleve det de opplever, hva de føler om situasjonen de er i, og hva dette sier om boken som helhet.

2.

Lag en web som utvider på hva som skal skrives om. Gjør en introduksjonserklæring om boken som drøfter bokens emne og hovedkarakteristikk. Skriv denne uttalelsen slik at den er ett avsnitt. Lag en hovedide som kan følges gjennom hele lengden av boken, denne ideen kan være om de viktigste karakterens utvikling, mål eller bokens generelle betydning. Skriv ned noen sentrale ideer som vil bli diskutert i rapportens kropp, inkludert innstilling, tidsperiode, hovedpersoninformasjon og grunnplan.

3.

Skriv rapportens kroppsavsnitt ved å diskutere innstilling, tid, tegn og tomt. Gjør disse punktene informative, men også med personlig tanke. Skriv om tomten på en slik måte at den ikke bare avslører hendelsene i kronologisk rekkefølge, men på en innsiktsfull måte som relaterer seg til ideene i introduksjonen. Gjør dette avsnittet to til tre avsnitt langt.

4.

Skriv en siste setning som oppsummerer tanker om boken. Gjør dette avsnittet et avsnitt i lengden. Skriv om personlige følelser og gi en følelse av åpenbaring. Inkluder ideer som viser bokens helhetsinntrykk på leseren, som ifølge Studentveiledningen til bokrapporter er viktig. Fremhever bokens evne til å gjøre leseren til å tenke på, stille spørsmål eller føle noe. Sone inn på emner som forholder seg til samfunn eller liv i større målestokk, for eksempel politiske eller religiøse ideer.

5.

Rediger bokrapporten slik at den ikke inneholder noen feil. Få en annen person til å lese papiret for å sjekke for uklare ideer.

Tips og advarsler

  • Besøk Easybib.com for informasjon om hvordan man kan sitere bøker i bibliografier.
  • Å skrive en fiksjonsbokrapport kan være morsomt og enkelt når forfatteren oppretter en oversikt. For mange studenter som skriver en bokrapport, kan det være overveldende å vite hvor du skal begynne. Det er imidlertid noen endelige måter å nærme seg denne typen skriving på. Alt du trenger er en god oversikt, litt innsikt i boken og omfattende leseferdigheter. Å se på bokrapporten som en undersøkende innsats kan gjøre det morsommere. Studenten skal gi nødvendig informasjon mens man leser leseren til egne tanker og ideer.