Priming Lerret

 

1.

Start med et lerret som allerede er strukket ut. Når lerretet er strukket, vil alle tilgjengelige områder være flate og klare til å bli forseglet.

2.

Mange kunstnere liker å bruke en gesso primer fordi den vil holde lerretet fleksibelt slik at malingen holder seg fast.

3.

Åpne primeren og rør. Som maling, vil det fungere best når det blandes og uniform i sammensetningen.

4. Velg en liten børste for å påføre primeren. Det kan være fristende å bruke en veldig stor børste for å få jobben ferdig raskere, men en stor mengde primer på en gang kan dryppe og slå seg ujevnt. Påfør enten horisontalt eller vertikalt, og fortsett å gjøre det til hele lerretet er dekket.

5.

La det laget tørke og velg motsatt retning, enten horisontal eller vertikal, og Dekke lerretet igjen med disse strekkene. La det laget tørke.

6. Bruk et sandkorn med fin korn for å sitte hele lerretet lett for å jevne opp lagene. Damp pulveret og gi det flere lag av primer om nødvendig. Mange malere velger å gi sitt lerret så mange som fire strøk av primer. Andre er fornøyd med bare to. Jo flere lag av primer du bruker, jo stivere lerretet ditt blir.

7.

La lerretet tørke i det minste over natten etter at du har påført den siste frakken. Hvis noen del av lerretet fortsatt virker klebrig, gi lerretet en annen dag å tørke.

Lerret er en god, solid overflate for maling av enhver type. Men det er porøst nok at de fleste malere velger å prale det med et tetningsmiddel for å hjelpe det å holde malingen jevnt og akkurat slik det ble påført. Med et riktig primet lerret, behøver du ikke å bekymre deg for maling slikking eller hevelse av lerretet under fuktige forhold.