Slik bruker du lukkeren til å kontrollere lyset i fotografering

 

1.

Bestem hvilken type lukker du har. En låseputter er plassert i linsen. Denne konfigurasjonen har grenser, siden lukkeren må åpne og reversere for å lukke igjen. Lukkerhastigheten er begrenset til 1/500 sekund eller langsommere, og mørkere motiver er mindre tilgjengelige enn de er til brannflyskodder. Hvis du har en lukkerutløser, kan det hende du må bruke andre innstillinger og blinke for å gjøre mørkere bilder.

2.

Finn ut at brennernivået er i kameraet, i foran filmen. Med denne lukkeren kan du bytte linser for det samme motivet og opprettholde lukkerkontrollen. Dette gjør at du kan skyte en rekke vinkler og avstander for økt kreativ kontroll. Den største fordelen er at du kan se gjennom linsen for å fokusere og ikke bekymre deg for å utsette filmen, siden lukkeren i kameraet er stengt. Du har raskere lukkerhastigheter tilgjengelig, og dermed tilgang til mørkhetsnivåer som ikke er tilgjengelige for bladluker. Fokulære skodder er støyende, men det er en liten ulempe.

3.

Eksperiment med lukkerhastighet. Ta bilder av samme emne, under samme lysforhold og samme f-stop, juster lukkertid. Se måtene at hver hastighet endrer kvaliteten på den endelige utskriften. Få en følelse av hvordan lys og tid påvirker fag og utskrifter.

4.

Brakettfotografier. Juster lukkerhastigheten og skyter på et ønsket tidspunkt. Skyt deretter med en hastighet langsommere og en hastighet raskere enn det første skuddet. Ta opp lukkerhastigheter og andre innstillinger.

5.

Øv på tidsposisjoner hvis kameraet sørger for det. Ved hjelp av et stativ, hold lukkeren åpen i minutter eller timer. Bli kjent med effekten av lange perioder med lys utsatt for film.

Med et justerbart kamera kan du ta bilder i det lyseste lyset og i det mørkeste mørket. Denne fleksibiliteten er mulig ved hjelp av blenderåpningen og lukkeren, som regulerer hvor mye lys som kommer inn i kameraet. Når fotografen justerer hvor lenge en lukker forblir åpen, styrer hun hvor lenge filmen vil bli utsatt for lys. Jo raskere lukkerhastigheten, desto mindre tid kommer lyset inn i kameraet. Lukkerhastigheten er tilgjengelig med jevne mellomrom for jevn kontroll. De to hovedtyper av skodder som er tilgjengelige på justerbare kameraer, er blad- og brennpluggskodder. Følgende retningslinjer vil hjelpe deg med å perfeksjonere fotograferingsbelysningsteknikken.