Slik finner du ferskvannsfelter

 

1.

Se på geografi på stedet. Se spesielt for åser og daler, eller om landskapet er primært flatt. Se også etter dyreløyper eller flere spor som går i samme retning.

2.

Se i daler, sprukker, gull og raviner. Vann er mer sannsynlig å være underjordisk her enn på toppen av bakken, hvor det vil renne ned til bunnen.

3.

Identifiser vannkjærlige planter. Selv om du ikke kan se planter, indikerer cottonwoods og willows at det er vann nær overflaten. I barre terreng viser en klynge av frodige og grønne planter vann.

4.

Søke ut våte flekker i nærheten av plantene. En fjær som siver opp til overflaten kan skape en liten mose eller sumpplaster. Willows vokser ofte nær eller på disse.

5.

Hvis du tilfeldigvis finner en liten bekk eller strøm under dette, følg det. Det kan ta deg direkte til våren.

Tips og advarsler

  • Alltid undersøke sprukne steiner som ser ut til å være våte. Ofte vil fjærer boble opp gjennom disse sprekker, i stedet for å prøve å sive gjennom jorda.
  • Ikke alt vann fra jorden er drikkevann. Du bør koker det grundig hvis du planlegger å drikke det og være oppmerksom på bruken av kjemikalier, herbicider og andre skadelige stoffer som kan være til stede.
  • Å finne grunnvann og ferskvannsfjærer er ikke en vanskelig oppgave, men det tar et flittig øye. Det er flere ovennevnte ledetråder som forteller deg hvor det er vann, og omhyggelig oppmerksomhet på disse leddene kan føre deg til en rikelig vannkilde.