Hvordan bygge en bil for et vitenskapsprosjekt

 

1.

Bruk en markør og linjal til å tegne et rektangel med dimensjoner 7 1/2 centimeter med 18 centimeter på et flatt stykke Styrofoam. Klipp deretter rektanglet ut.

Bruk et kompass for å tegne fire sirkler som er 7 1/2 centimeter i diameter på et andre stykke flatt Styrofoam. Skjær alle fire sirkler ut med saks.

3. Strekk en mellomstor lateksballong. Strekk ballongen ut flere ganger for å gjøre den løs. Test ballongen for å sikre at den er løs ved å blåse den opp en gang og la luften komme ut igjen. Det bør være lett å blåse det opp.

4. Legg en bendy halm i munnen av den deflaterte, strakte ballongen. Sett inn halmen opp til bendy-delen. Bruk tape for å sikre ballongen til halmen. Vik båndet rundt ballongens munn og halm flere ganger, til du har en sterk forsegling. Blås inn i enden av halmen for å sikre at forseglingen er stram og ballongen vil blåses opp. Hvis det ikke blåses opp, legg til ekstra tape for å forsegle det.

5.

Fest halmen til Styrofoam-rektangelet ved hjelp av tape. Bendy-enden med ballongen skal være over enden av rektangelet og være vinklet oppover. Resten av halmen skal være sentrert langs rektanglens lengde.

6.

Bruk rette stifter til å feste de fire sirkler til rektangelet. De skal festes på sidene av rektangelet for å skape hjul, ett ved hvert hjørne. Ikke skyv tappene inn for langt. Hvis sirklene er flush med rektangelet, vil de ikke spinne riktig.

7.

Blås gjennom halmen for å oppblåse ballongen. Klem enden av halmen for å holde luften i ballongen. Plasser bilen på kjøreflaten. Overflaten din skal være flat og glatt. Slip enden av halmen og la bilen gå.

Tips og advarsler

  • Du kan dekorere bilen din ved hjelp av markører eller akrylmaling, hvis ønskelig.
  • En Styrofoam-bil som drives av en ballong, kan lære barnet ditt mange vitenskapelige konsepter. Bygg bilen og se den gå ned på en bane, barnet ditt kan observere fremdrift, trykk og Newtons tredje lov om bevegelse, som sier at 'hver handling har en lik og motsatt reaksjon.'