Vanity Presses Vs. Publisering etter behov

 

Vanity Press

En forfengelighet press (også kalt en forfengelighet utgiver) er et selskap som gjør en fortjeneste ved å lade forfattere å publisere sitt arbeid. Vanligvis velger forfatteren en pakke med tjenester som kan omfatte redigering, formatering, dekningsdesign, markedsføring, distribusjon, notering, innhenting av et internasjonalt standardboknummer (ISBN) og utskrift av et bestemt antall bøker. Alle rettigheter forblir forfatterens eiendom, og han mottar vanligvis en nedsatt pris for å få flere bøker skrevet ut etter at han har kjøpt den første pakken.

Publishing On Demand

Publisering på forespørsel (også kalt POD eller utskrift på forespørsel) er En annen selvutgivelsesmetode der forfatteren bærer den totale kostnaden. Det er imidlertid generelt mye billigere fordi det er lite avfall. Bøker utskrives ikke i bulkmengder, men bare i nummerene som er bestilt (på forespørsel.) POD-utgivere kan eller ikke tilbyr et utvidet utvalg av tjenester, og ISBN og begrensede elektroniske publiseringsrettigheter tilhører vanligvis POD-selskapet. < h2> Hvilken å velge? Beslutningen om hvilken metode som er riktig for deg, avhenger av en rekke faktorer: din økonomiske situasjon, tidsbegrensninger og dine krav til kontroll, rettigheter og detaljene i publiseringsprosessen. Hvor mye har du råd til å bruke, hvor fort trenger du den ferdige boken, hvor mye kontroll vil du ha over publiseringsprosessen og om du har den nødvendige kompetansen for å kunne redigere, formatere, designe og markedsføre arbeidet ditt.

Fordeler

Sannsynligvis den mest åpenbare fordelen med begge metoder er at du er i stand til å kutte gjennom kravene til tradisjonell kommersiell publisering. Du trenger ikke å finne eller betale en litterær agent for å representere eller sende inn arbeidet ditt, og du må heller ikke sende inn spørsmål, vente på måneder for svar eller avtale med avslag. I tillegg vil ingen forstyrre dine ideer og kunstneriske visjoner, du vil ha større kontroll over design og ferdig produkt, og arbeidet ditt vil bli publisert på en mye mer rettidig måte.

Ulemper

Selv om publisering publiseres For å være mer utbredt enn noensinne, har den fortsatt ikke samme prestisje som publisert på tradisjonell måte. Det er også veldig dyrt, og kan være komplisert, forvirrende, skuffende og tidsintensivt med hensyn til markedsføring og distribusjon. Dessverre er det lett å falle bytte til uærlige små pressefirmaer; Kvaliteten på den ferdige boka kan være mindre enn du hadde håpet på; Selvutgivelse er vanligvis ikke veldig lønnsomt; og det er sjelden en vellykket metode for å bli etablert som en respektert forfatter. Utgivelses verden har endret seg drastisk de siste årene. I denne artikkelen er selvutgivelse definert som enhver metode som krever at forfatteren skal bære kostnadene. Denne typen publisering har blitt stor forretninger med mange selskaper som springer opp og kjemper for dollar av potensielle forfattere. Det er imidlertid stor forvirring om de tilgjengelige alternativene.