Cell Tower Safety

 

Funksjoner

Celltårnene varierer fra 50 til 200 fot høye og kan være frittstående eller bygget på en eksisterende struktur. Tårnene inneholder antenner og elektronisk utstyr. Nivået på RF-eksponering er høyest nær toppen av strukturen og mye lavere på bakken.

Stråling

RF-signaler inneholder ikke-ioniserende stråling, som ikke er sterk nok til å forårsake molekylære forandringer som ødelegger DNA. Ioniserende stråling, som stråling i ultraviolette (UV) stråler og røntgenstråler, kan skade DNA og føre til kreft. Celltårnene oppretter lave nivåer av ikke-ioniserende stråling som kan sammenlignes med strålingen som produseres av radio- og fjernsynsstasjoner.

Misforståelser

Ved bruk av en mobiltelefon forårsaker mer RF-eksponering enn å bo i nærheten av et celletårn, ifølge den amerikanske kreft Samfunn. Imidlertid har vitenskapelig bevis ikke vist en sammenheng mellom mobiltelefon og helseproblemer, ifølge FDA. Cell tårnene sender og mottar radiofrekvens (RF) signaler som er nødvendige for at mobiltelefoner skal fungere. Selv om celle tårnene utsetter folk for lave nivåer av stråling, forbinder vitenskapelig bevis ikke celletårnene med helseskader som kreft, ifølge det amerikanske kreftforeningen.