Hva slags pine har de skarpeste nåler?

 

Utseende

Yngre trær er formet som en pyramide med en konisk formet krone. Når et tre modnes, blir formen mer uregelmessig. Den blå granen kan vokse så høy som 115 meter og ha en trunkdiameter på fra 2 til 3 fot. Træret vokser ganske sakte, men kan leve for å være fra 600 til 800 år gamle.

Nåler

Nålefarger kommer i forskjellige nyanser av blått og grønt, samt en kombinasjon av de to. De er individuelt festet, alt fra 3/4 til 1 1/4 inches i lengde og 1/16 tomme i bredde. Nåler er firesidige, noe som gjør dem svært skarpe.

Reproduksjon

Blå gran har både mannlige og kvinnelige blomster eller strobili. Male strobili er oransje, og kvinnene løper fra grønt til lilla i skygge. Når befruktet er, blir stromboli til gulbrune eller brunbrune kegler som holder kastanjebrune frø. Frøene er små og vinger og holdes innenfor kegler som måler 2 1/2 til 4 tommer i lengden.

Lokal

Colorado-blågran er det offisielle treet til staterne Utah og Colorado. Det finnes i det vestlige USA så langt nordover som Wyoming og Idaho, og så langt sør som New Mexico og Arizona.

Juletre

De ulike former for Colorado-blågran former mange landskap. Dverg varianter brukes som busker, og smale varianter gir eviggrønne hagesenter. Trærens symmetriske form og god nålfasthet gjør det til en favoritt for juletrær. Colorado blågran (Picea pungens Engelm), opprinnelig en innfødt av Rocky Mountain-regionen i USA, har de skarpeste nålene til noen furutrær. Artenavnet 'pungens' er faktisk tatt fra det latinske ordet som betyr skarp.