Hvordan bli kvitt uønskede fugler og tiltrekke sangfugler

 

Holde de gode fuglene, bli kvitt det dårlige

1.

Stopp fôring i en uke. Crows, grackles og starlings er opportunistiske feeders og kan fortsette hvis de tror at kammeret er tømt.

2.

Bytt fuglefôr og frø. Bli kvitt plattformmatere til fordel for finmasket rør eller sokkefôr som krever at små fugler kleber seg fast på overflaten for å spise. Hopper-stil feeders med vektede perches som lukker når tung fugler lander på dem også er tilgjengelige. Bytt solsikkefrø og hirse for tistelfrø, hvilke duer og duer ikke synes å være glad for. Opt for hevde eller hengende fuglebad.

3.

Hold større fugler unna utryddet frø. Siden det kan være en utfordring å feie bakken under dine matere uten å skremme alle dine fugler, begrense tilgangen til spildt frø ved å plassere steiner eller busker under dine matere. Mindre fugler vil kunne hoppe inn og ut av små steder for å plukke opp rotet, men større skadedyrsarter vil ikke.

4.

Gjør området mer ønskelig for sangfugler . Masse løvverk vil få dem til å føle seg trygg, og det vil være tilstedeværelse av en konstant vannkilde. Frukting trær og busker er en fantastisk måte å tegne fugler som orioles og andre frukt spisere, og sprut av fargerike blomster vil trekke ut insekt-spise sangfugler på jakt etter feilene disse plantene tiltrekker seg.

Tips og advarsler

  • Selv om du følger alle disse tipsene, er noen skadedyrsarter som starlings og grackles utrolig tøffe og vil finne måter å snike mat på (og derfor fortsette å komme tilbake). Noen ganger er det beste alternativet når det gjelder skadedyrsarter å tilby en våpenhvile. Ved å sette opp plattformmatere av billig solsikkefrø på verre siden av verftet, kan de større fuglene være fornøyd nok til å forlate sangfuglblandingen alene.
  • Hver bakgårdsfugler er glad i å se ut av vinduet til en hage full av fjærede innfødte, travle matere og overfylte fuglebader. Men selv de mest ivrige fugleentusiaster vil fortelle deg at det er 'gode' fugler og 'dårlige' fugler. Arter som starlings, duer, duer, grackles og krager kan skremme av mindre sangfugler og hakke maten. Det kan være nesten umulig å fjerne disse uønskede artene uten å miste sangfuglene, men med noen få teknikker kan du gjøre verftet mindre tilgjengelig for skadedyrene og vennligere til de 'gode' fuglene.