Hvordan bygge en sterk elektrisk magnet

 

En sterk elektromagnet

1.

Stripe endene av ledningen bære, omtrent tre eller fire tommer i hver ende. Dette kan gjøres med en wire-stripping verktøy eller av en voksen med et saks. Vær forsiktig så du ikke kutter gjennom ledningen, bare isolasjonen.

2.

Koble den ene enden av ledningen til en terminal på batteriet. Et 6 volts batteri har trådmutter for tilkobling. Et D-cellebatteri kan kobles til tape.

3.

Vik ledningen pent rundt spolen så mange ganger som mulig. Legg mellomrom mellom batteriet og spolen i begge ender slik at du kan bevege magneten din rundt.

4.

Koble den ledde enden av ledningen til batteriet på samme måte som den første enden.

Valgfritt: Eksperimenter med antall spoleomslag og forskjellige størrelser av kjernen for å se hva som fungerer best.

p>

Tips og advarsler

  • Elektriske eksperimenter bør aldri utføres av uovervåkte barn. Vær også oppmerksom på at selv om svært lite spenning er involvert i dette oppsettet, kan batteriene og ledningene noen ganger vokse seg varmt.
  • En elektromagnet krever en elektrisk strøm til å fungere. Når en elektromagnet er koblet fra strømkilden, er den ikke lenger magnetisk. De store kranene som henter metall i junkyards arbeid, forbinder kretsen for å løfte materialet, og kobler deretter kretsen til å slippe den igjen. Når du lager din egen elektromagnet, husk at jo tykkere kjernen er, desto sterkere blir magneten. Nøyaktig innpakket ledning gir en sterkere trekk, og styrken på ferdigproduktet vil være direkte proporsjonal med antall ganger ledningen er viklet rundt kjernen. Alle disse tingene gjelder også for den industrielle versjonen av en elektromagnet.