Hvordan teste en battericelle

 

Instruksjoner

1.

Slå på multimeteret og sett det på riktig spenningsinnstilling. Hvis du for eksempel måler et AA-batteri, må innstillingen være minst 1,5 volt, men hvis du måler et 9 volt batteri, må innstillingen være minst 9 volt.

2. < / p>

Plasser den røde sonden til multimeteret på den positive terminalen eller siden av batteriet, og den svarte sonden på den negative terminalen. Du må kanskje bruke alligatorklipp for å holde probene fra å glide.

3.

Registrer spenningen. Avhengig av behovene til enheten du bruker, hvis batteriet er slått av med 30 prosent av sin nominelle spenning, må det kanskje byttes ut.

4.

Vri multimeteret av.

Batterier kommer i mange forskjellige typer. Den mest populære er den av en tørrcelle. Tørk celler finnes i ulike enheter som leker, kameraer, radioer og stasjonære datamaskiner.

Et multimeter er en enhet som brukes til å teste, overvåke og måle elektriske enheter. De kommer med to sonder, hvor den svarte er negativ og den røde er positiv. Håndholdt er batteridrevet. En av egenskapene multimetre kan måle er spenning. Et digitalt multimeter har en skjerm som kan vise mengden spenning som måles, og dette er nyttig for testing av batterier.