Primær poesiaktiviteter

  Barneskolebarn utvikler seg på mange måter, inkludert intellektuelt, følelsesmessig og sosialt, i henhold til det nasjonale nettverket for barnehage. De lærer av ord, tale og visuelle utløsere. Poesi kan bidra til å etablere barns forståelse av språk, så det er en viktig øvelse i klasserom og hjemme. Poesi kan også bli lært i sosiale omgivelser som kan hjelpe til i sosial utvikling.

Acrostic Poetry

Acrostic poems er nyttig for barn fordi de er skrevet ut fra ett ord, skrevet vertikalt. Hvert brev er plassert under forrige brev.

Da må hver linje i diktet stamme fra bokstavene i hovedordet. Disse linjene er skrevet horisontalt ved å bruke første ord i hovedordet for å starte et nytt ord. Disse linjene kan inneholde en full setning på hver linje, en setning eller bare ett ord. Den eneste regelen er at hver linje må bruke den første brev som følger med hovedordet.

Dette er et enkelt diktestruktur som kan hjelpe barn å identifisere bokstaver og ord. Mer om akrostisk diktstruktur finner du på nettstedet Les, Skriv, Tenk.

Få barna til å skrive et akrostisk dikt basert på et bestemt emne, som deres familie ly, kjæledyr eller favoritt leketøy. Deretter har de farge i hovedordet slik at det skiller seg vertikalt ut fra resten av diktet.

Rhyming Poetry

Undervisning av barn til å skrive rymmepoesi er en nyttig øvelse fordi den lærer dem å være oppmerksom på lyden av ord, vokalens lengder og flyt av et dikt. Gi barnet et dikt som er 10 linjer langt. I denne A-B-A-B-strukturen spør barna å rime det siste ordet i første og tredje setning. De kan også rimle den andre og fjerde linjen, så vel som alle de jevne og merkelige linjene, eller bare holde rimeskjemaet til odde nummererte linjer. Dette bør fortsette for resten av diktet.

Hvis det er mange barn i aktiviteten, har hvert barn en linje. Denne linjen kan skrives ned som den går, og diktet kan ha så mange linjer som det er barn.

Mad-Lib Poetry

Skriv grunnlaget for et dikt i en hvilken som helst struktur --- det spiller ingen rolle i dette tilfellet. Pass på at du lar rom stå åpne for ord som fylles ut av barn. De tomme mellomromene bør være deler av tale, inkludert substantiv, verb, adjektiver og andre former som barna er kjent med. Deretter må barna fylle ut blankene med ord av en bestemt type. For eksempel, be dem om å fylle ut deler av tale som har å gjøre med årstider eller familieaktiviteter.

Lydpoesi

Få barna til å skrive et dikt ved hjelp av onomatopoeias, ord som høres ut som de betyr. Gode ​​eksempler er 'drop', 'drop' eller 'boom'. Disse ordene kan fremheves med fargede markører eller fargestifter, og kan legge til en følelse av eventyr til diktet. Få barna til å lese disse høyt, noe som gir et underholdende leseventyr.