Slik beregner du hydrogen ioner

 

1.

Sett litmuspapir i løsningen med hydrogenioner du vil måle. Løsningen vil føre til at litmuspapiret skifter farge.

2.

Sammenlign fargen på litmuspapiret til en pH-verdi (fra tysk 'potenz' til 'potensial' av hydrogen) fargediagram. Fargen som litmuspapiret samsvarer med på pH-fargediagrammet, forteller deg pH-verdien på løsningen.

3. Bruk pkt. PH = -log [H +] for å beregne hydrogenjonmolaritet. Hva likningen betyr er at pH i løsningen er det samme som den negative logaritmen, eller kraften på 10, av hydrogenjonmolaritet. Molariteten er mengden av mol (en mol er 6,02 x 10 til den tjuefire kraften) av et løsemiddel er i en liter løsning. Et løsemiddel er stoffet oppløst i løsningen.

4. Plasser resultatet av trinn 1 og 2 i pH-punktet med formelen beskrevet i trinn 3. Dette nummeret vil vær den du vil bruke som logaritmen. Hvis du fant pH av vann til å være 7 (som det er), vil du plugge det tallet til pH-punktet i formelen.

5.

Negatere logaritmen for å finne eksponenten av kraften til 10 hydrogenioner. Å gjøre dette vil gi deg nummer 10 til -7 effekten som mengden hydrogenioner per liter oppløsning hvis du måler hydrogenioner i en liter rent vann.

Du beregner hydrogenioner for å finne ut pH - surhet og alkalitet - av en løsning. En alkalisk løsning er det som er mer allment kjent som en base. Baser er vanligvis bitter etter smaken. Ioner er atomer eller molekyler som har oppnådd eller mistet en elektron. De som har fått en eller flere elektroner (e), er negativt ladet og kalles anioner. De som har mistet en eller flere elektroner, er positivt ladet og kalt kationer. Når du har en høy konsentrasjon av hydrogenioner, har du en pH i den lave enden av skalaen, eller en syre. Når du har en lav konsentrasjon av hydrogenioner, har du en pH i den høye enden av skalaen, eller en base.