Slik kontrollerer du sekundære emner i svart-hvitt fotografi

 

1.

Gi primærfagene skarpt og bakgrunnen mindre fokusert eller sløret. For denne typen kreativ kontroll, bruk en stor blenderåpning. For bevegelsesbilder kan et motiv bli ytterligere skjerpet og bakgrunnen sløret hvis du senterer motivet i visningsfeltet, og hvis du beholder motivet sentrert ved panorering, som følger med kameraet og avsløres mens du panorerer.

< p> 2.

Lag et inntrykk av bevegelse. Gi det primære motivet ditt skarpt ved å bringe bakgrunnen inn i skarpt fokus. Dette oppnås ved å holde kameraet fortsatt når det avsløres. Bruk en lukkerhastighet som er for sakte til å fryse et bilde i bevegelse.

3.

Gi en helt nøytral bakgrunn der bakgrunnen umerkelig fusjonerer i gulv, tak og vegger. Produser denne effekten med et lett telt. Konstruer en hvit bakgrunn med store ruller av hvitt papir. Flombakgrunn med helt diffust lys.

4.

Kontroller forgrunnsrør (for mye forgrunn), noe som skaper et ineffektivt bilde. Hovedfaget er tapt. Reduser avstand mellom kamera og kamera, bruk et objektiv med lengre brennvidde, eller forstør bare en del av det negative ved beskjæring.

5.

Lag et inntrykk av nærhet med mer forgrunn . Bruk et vidvinkelobjektiv for det sterkeste inntrykket av nærhet.

6.

Dra fordel av atmosfæriske eller værbytter i himmelen for å foreslå stemninger. Tydelige eksempler er kjedelig, overskyet himmel tyder på sorg eller depresjon eller lyse himmel kan tyde på glede eller åpenhet.

Tips og advarsler

  • Disse instruksjonene er manuelt
  • Trinn 1 og 2 skaper separasjon mellom emne og bakgrunn, noe som tyder på symbolske former som ikke kan gjengis direkte.
  • Dette er på ingen måte en uttømmende liste over kreative metoder.
  • Når du fotograferer sekundære emner, for eksempel bakgrunn, forgrunn og andre emner som omgir ditt primære motiv, bør du vurdere hvordan du justerer kamerainnstillinger og belysning. Du kan kontrollere sekundære emner ved å skape en følelse av ekstrem nærhet eller bevegelse med kamerabevegelse og posisjon. Med riktig blenderinnstilling symboliserer separasjon egenskaper som ikke kan gjengis direkte. Kontroll av sekundære fag tjener til å kontrollere primære fag på ulike tekniske og kreative måter.