Fakta om krystaller og edelstener

 

Bruk

Krystaller og edelstener brukes mest i smykker som øredobber, halskjeder, ringer og armbånd. De er også brukt som dekorative egenskaper i klær og hjemmeinnredning.

Egenskaper

Spesifikke egenskaper ved krystaller og perler varierer betydelig. En krystall eller perle kan være stor, liten, slitesterk, sprø, skinnende eller kjedelig. Noen vises gjennomsiktige mens andre er farget.

Kilde

Krystaller og edelstener hentes fra grotter og gruver rundt om i verden. Men forskere kan nå produsere syntetiske perler og krystaller av høy kvalitet i laboratorier.

Perle Typer

Det er omtrent 16 spesifikke typer perler som er fast bestemt på å være høyest verdsatt. Blant dem er diamant, jade, granat, topas, kvarts og opal.

Krystaller

Krystaller faller inn i flere kategorier, inkludert molekylære faste stoffer, metaller, legeringer, isolatorer, mineraler og halvledere. Disse kategoriene er differensiert basert på deres tendens til rust. Krystaller og edelstener har blitt verdsatt for både deres estetiske skjønnhet og monetære verdi i tusenvis av år. Deres verdi er bestemt ut fra faktorer som glans, klarhet og sjeldenhet. Det finnes mange typer krystaller og edelstener som viser varierende egenskaper.