Hvordan lage tørr is for tåke

 

1.

Pass på at du er godt beskyttet. Du bør bruke gummihansker, vernebriller og beskyttende klær som dekker armene dine. Du bør aldri røre tørrisen med din blanke hud. Tørr is kan være veldig farlig, så du bør bruke ekstrem forsiktighet. Bedre trygg nå enn beklager senere.

2.

Neste må du dekke toppen av CO2-flasken med plastposen. Bruk hanskens hånddekte hånd, sørg for at posen er helt lukket rundt dysen. Pass på at du klemmer seg tett og ikke la posen komme ut av spissen mens du fyller den.

3.

Deretter må du slå på dysen for CO2 flaske og la CO2 komme inn i plastposen i ca 10-15 sekunder. Når posen er fylt til ønsket mengde, slår du av CO2-flasken. Når CO2-flasken er slått av forsiktig, kan du fjerne plastposen fra toppen av CO2-flasken.

4.

Nå kan du enten oppbevare tørr is i posen til Du er klar til å bruke den, eller plasser den i en tykk glassbeholder. Sørg for å gi rom for at karbongassene kommer ut av flasken, eller det vil føre til at det knuses. For å få tørrisen til å lage en 'tåke' Bare legg til vann.

Tør is kan være en veldig interessant substans. Ikke bare kan det brukes til å avkjøle varer i et iskiste i lange perioder, det kan også brukes til å skape tåke på grunn av ekstremt lav temperatur på 100 grader under frysepunktet. Den galne tingen om tøris er at det er veldig lett å lage. Bare samle noen ting, og du vil være klar til å lage din egen tøris for tåke eller holde kulde. Bare vær oppmerksom på at du aldri bør røre tøris eller det kan forårsake kjemisk forbrenning på huden din.