Slik bruker du en HTML Editor

 

1.

Bestem hvilke funksjoner du trenger i et HTML-editor. Sammenlign dem med HTML-redigeringsverktøyet.

2.

Installer HTML-editoren og les gjennom dokumentasjon. Utskrevet dokumentasjon er sjelden tilgjengelig, men det kan være en online opplæring inkludert i hjelpesystemet. Du kan ofte finne opplæringsprogrammer på Internett.

3.

Bli med i en diskusjonsgruppe. De fleste HTML-redaktørleverandører vil peke deg til diskusjonsgrupper spesielt for deres verktøy.

4.

Bla gjennom de tekniske referansebokene i bokhandelen, og kjøp den som passer best for dine behov. Det er begynnelsesguider, ekspertguider og alt i mellom.

5.

Melde deg inn i en klasse. HTML redigering oppgaver som kan dekkes er grunnleggende HTML, DOCTYPE erklæringer, META tags, FTP, lenker, rammer, bilder, tabeller, skjemaer og e-post skjemaer med svar. Noen klasser er online og gir ut spesifikke leksjoner og lekser og gir et sertifikat hvis du består en ferdighetsprøve som demonstrerer din kunnskap. Dette kan komme til nytte for din nåværende jobb eller for å sikre din neste jobb.

6.

Lær snarveiene og tipsene og triksene for HTML-editoren din. Dette vil spare tid og krefter og hjelpe deg til å føle seg mer komfortabel med å bruke den. I NoteTab kan du for eksempel åpne mange dokumenter samtidig, slik at de er tilgjengelige for deg via fanen. Du kan konfigurere fanen for å vise eller skjule utvidelsesdelen av navnet.

Tips og advarsler

  • Forskjellige nettlesere og programmer vil vise samme merke annerledes, så det er lurt å sjekke siden din ved hjelp av en rekke nettlesere.
  • Ikke kjøp mer HTML-redigeringskraft enn du trenger. En dyr, fancy pakke kan være mindre nyttig enn et billig HTML-tekstverktøy.
  • HTML-redaktører er bare tilgjengelige i tekst eller 'What You See, er hva du får' (WYSIWYG). Hvis du vil lære HTML, men ønsker å holde det enkelt, kan det hende du vil bruke et HTML-redigeringsverktøy som er bare for tekst. WYSIWYG gir deg en visuell visning av HTML-koden, og den største fordelen med en WYSIWYG-editor er at du ikke trenger å kjenne HTML for å lage en nettside. Uansett er det en rekke HTML-redaktører, og noen av dem er inkludert i annen programvare eller er gratis. Eller du kan ofte laste ned en gratis prøveversjon for å se hvilken HTML-editor som er for deg. Noen nettlesere, for eksempel Firefox, har en HTML-editor tillegg.