Slik bruker du en kreativ tilnærming til svart-hvitt-fotografi

 

1.

Lær grunnleggende kameraoperasjoner og praksis. Du må forstå hvordan lyset oversettes gjennom søkeren og til en ferdig utskrift. F-Stopp, lukkerhastighet, fokus og filmhastighet er verktøy for å kontrollere det endelige bildet og erklæringen om bildet.

Eksperimenter med tørrfotografering. Slå på kameraet ditt på et stort utvalg av emner. Eksperimenter med å 'se' i en sammensetningssensor. Visualiser de mange effektene av verdi og tekstur. Hva ser du gjennom linsen din? Hvordan kommer elementene i motivet sammen? Ingen 'ser' hvordan du gjør det. Det er kunstens begynnelse.

3.

Avvik fra virkeligheten. Faktiske tilnærminger til fotografering er forskjellige ved at de er realitetsbaserte. Kreative tilnærminger spinner seg bort fra tingen som den er, til saken som den kan være. En kreativ tilnærming etablerer et formål å avsløre noe om emnet. I svart-hvitt fotografi er historien fortalt med lys og nyanser av grått. Hvis du for eksempel vil fortelle en historie om mysterium, kan du lyse et emne slik at det stråler ut i et mer jordisk grått landskap. Mulighetene er begrenset kun av fantasi og ferdigheter.

4.

Analyser emnet ditt. Øv på å visualisere hva som er interessant om emnet. Har det potensial til å nå folk med meldingen du vil kommunisere eller at motivet i seg selv kommuniserer? Kan du lage et estetisk spennende bilde gjennom komposisjon og kamera og objektivkontroll?

5.

Øv kamera og objektivkontroll. Fremfor alt krever kreativ svart-hvitt fotografi økt kamerakompetanse og teknikk. En fotograf må være en dyktig tekniker med kameraet sitt og i mørkerommet. Det begynner med muligheten til å justere kamerainnstillingene for å kontrollere lys. Bruk lys for dens effekter på og rundt motivet.

6.

Forenkle. Jo enklere og rette ditt utsagn, desto klarere og sterkere vil det kommunisere. Isoler emnet.

7.

Utvikle din egen film. Med tanke på finessene av svart-hvitt fotografi, må du utvikle din egen svart-hvite film for å opprettholde lysvariasjoner. En standard fotolaboratorium vil redusere nyanser av grått til mellomgrå og finesser vil gå tapt - kunsten din vil gå tapt.

Tips og advarsler

  • Overvei å ta et kreativt fotograferingsforløb.
  • Les Ansel Adams 'bøker om svart og hvitt fotografi.
  • For digitalt arbeid kan programvare endre svarte og hvite fotografier til ønsket effekt.
  • Svart-hvitt fotografi er en kreativ form. Alle som har reflektert på Ansel Adams arbeid, vet at den delikate manipuleringen av gråskalaen krever sensitivitet for lysets samspill med fag og perfekt kamerateknikk. Kreativ svart og hvit fotografi, som kunst, søker å røre ånden til individet og samfunnet. Kreativ svart og hvit fotografering ikke bare morer eller dekorerer. Det snakker til sjelen i alle sine variasjoner.