Slik bytter du film i et mediumformatkamera

 

1.

Velg et mediumformat kamera som lar deg endre filmen tilbake i midtrullet. Disse inkluderer Hasselblad og Bronica, men ikke Pentax 645 eller Mamiya 645. Hasselblad og Bronica har begge en rekke filmbacks, inkludert 120, 220 og Polaroid. Sistnevnte er ikke mye brukt i disse dager, med avbrudd av øyeblikkelig film. Hasselblad hadde også en film tilbake 70 som tillot at en lang rulle film skulle lastes inn for mange flere bilder 'astronautene brukte disse på månen landinger', men igjen, den filmen er vanskelig å komme med.

2.

Bestem hvilken type film du trenger for en gitt oppgave. Hvis du skal fotografere en modell, vil du for eksempel for det meste ha glidebilde og litt svart-hvitt. For in-studio eller utendørs arbeid, gjør Fujifilm fortsatt Fujichrome Velvia og Astia i 120 eller 220 størrelser. Kodak gjør ektachrome i forskjellige hastigheter og 120 eller 220 størrelser. For svart-hvitt, gjør Ilford XP-2, HP-5, Delta Pro og andre typer, Kodak gjør Tri-X, Plus-X Pan og T-Max, mens Fujifilm gjør Neopan i 120 størrelser. Det finnes også en rekke fargeutskriftsfilmer, men lysbildesfilm brukes vanligvis til rikere farger.

3.

Få en rekke filmbacks. Mens 220 filmbacks gir deg flere eksponeringer per roll, er det mer film tilgjengelig i 120 størrelser. Det er best å ha flere av hver. Brukt bronsefilmbacker går mellom $40 og $250 hver. Hasselblad filmbacks kan koste mellom $50 og $300 hver. De fleste av de senere versjonene har en holder til filmboksetiketten, slik at du raskt kan fortelle hvilken film som er i hvilken film som helst.

4.

Forsink filmens rygg med en rekke filmruller, sørg for å utpeke hvilken type film som er i hver enkelt.

5.

Gjør deg klar til å skyte med filmen din. Hver bør ha det mørke lysbildet på plass for å forhindre eksponering når det ikke er festet til kameraet.

Tips og advarsler

  • Bruke en rekke filmtyper i flere Filmbacks gir deg stor fleksibilitet mens du tar et motiv.
  • Medieformat filmkamera er fortsatt den beste håndholdte enheten for å ta spektakulære bilder. Filmen, samtidig som den blir litt vanskeligere å finne, produserer store negativer eller lysbilder som gir store bilder fra en enlarger eller skanner. En av fordelene med mellomstore kameraer er at noen av dem tillater brukeren å endre film i midten av rullen. Dette betyr at du kan skyte fargeskjermfilm, og deretter bytte i mid-roll til svart-hvitt-utskrift, og deretter tilbake igjen. Her er hvordan.