Definisjon av publisering avtrykk

 

Handelsnavn

Imprints er også noen ganger referert til som 'handelsnavn'. Et varenavn er forskjellig fra eierselskapet, vanligvis valgt for kommersielle formål. Dette er ikke unikt for publisering. Et eksempel på handelsnavnbruk i farmasøytisk industri er 'Tylenol.' Det kjemiske navnet på Tylenol er N-acetyl-para-aminofenol.

Tilfeldig hus

Den største engelskspråklige bokutgiveren i verden er Random House. Den begynte som en avtrykk av det moderne bibliotekets forlag, men ble til slutt morselskapet. Tilfeldig hus kontrollerer mer enn 60 utskrivninger, alt fra utgivere av barnas bøker til store bøker.

Tegneserier

Et annet godt eksempel på et forlag som bruker inntrykk for å imøtekomme bestemte målgrupper, finnes i tegneserieindustrien. I sin historie har DC Comics kontrollert 12 avtrykk, som hver opereres under en unik markedsstrategi. 'Helix,' for eksempel, var et science-fiction og fantasy-merke, mens 'Minx' var rettet mot et publikum av yngre kvinner. I dag finnes 'All Star' som et avtrykk av DC Comics dedikert til å parre de mest populære varemerkene (Superman, Batman) med de mest populære forfattere og artister i håp om å nå nye publikum.

Overvejelser

Selv om utbredelsen av inntrykk har en liten direkte betydning for gjennomsnittsleseren, antyder noen at den økende spesialiseringen av publisering er bra for forfattere, at nisjeutgivelse for fokusert demografi betyr at en industriell forfatter eller litterær agent er mer sannsynlig å finne et passende hjem for kundenes arbeid. Andre hevder at spredningen av inntrykk har utvannet publiseringsområdet og svekket tradisjonelle kraftvaremerker.

Historie og annen bruk

Ordet 'avtrykk' er avledet fra utbredt praksis av utgivere som skriver ut navn på tittelsiden av en bok. Ordet kan også brukes i publisering for å differensiere separate utgaver av samme tittel. For eksempel vil en populær tittel som blir reissuert ofte gjennom årene ha flere unike trykk. 'Imprint' refererer vanligvis til en oppdeling av et forlag med et tydelig merkenavn. På samme måte som et enkelt selskap kan eie en flåte av kabel-TV-stasjoner, som hver appellerer til en annen demografisk, bruker utgivere inntrykk for å imøtekomme et bestemt publikum.