Fire hindringer som reduserer vindhastighet

 

Beskrivelse

Solenergi skaper vind. Når atmosfæren er ujevnt oppvarmet, er de varme luftmolekylene mer aktive enn de i kjøligere luften. Disse aktive molekylene fører til at den varme luften stiger lenger bort fra jordens overflate. Den kjøligere luften skynder seg for å erstatte den varme luften, og det er denne bevegelsen som forårsaker vind.

Beaufort-skalaen

I 1806 opprettet British Navy Admiral Sir Francis Beaufort Beaufort-skalaen som brukes til å estimere vindhastighet bruker visuelle ledetråder. Opprinnelig brukt av sjømenn, var enheten senere tilpasset til bruk på land. Diagrammet starter ved 0, som indikerer rolige forhold, og slutter klokken 12 for orkanstyrken. Hver verdi har en beskrivelse av hvordan vinden vil påvirke overflateegenskaper ved en gitt hastighet. For eksempel vil en verdi på 2 indikerende vind på mellom 4 og 7 miles per time lese 'Feel vind på ansiktet ditt.' Weathervane beveger seg. 'Blader rustle' Lett vind. '

Vindmåling

Meteorologer bruker vindmåler til få en mer presis vindhastighetsmåling. Dette er spesielt nyttig hvis et område vurderes for installasjon av vindturbiner. Ved å ta flere målinger i løpet av et år er det mulig å bestemme vindmulighetene for vindmøllen. Vindhastighetsmålinger er normalt tatt på ca 33 fot eller 10 meter over bakkenivå. Målinger tatt på bakkenivå anses å være unøyaktige på grunn av hindringer som påvirker vindhastighet og retning.

Hindringer

Hindringer reduserer vindhastigheten ved å enten avbøye vinden rundt objektet eller ved å la bare en del av vinden passere objektet. Den mer porøse eller åpne, en Objektet er, jo mindre av en effekt på vindhastighet. Bygningene er faste og vinden er tvunget rundt dem, noe som reduserer hastigheten på nedstrøms siden av hinderet. Trær er mer porøse hindringer som lar noen av vinden passere. Et tett foliert tre vil senke vindhastigheten mer enn et ufruktbart tre om vinteren. Fjell, åser og platåer kan også føre til reduksjon i vindhastighet når vinden er tvunget rundt dem. Når vinden strømmer inn i smale passasjer, er det en øker hastigheten og forårsaker turbulens.

Friksjonsdrakt

Friksjonstrykk kan også føre til reduksjon i vindhastighet, samt endringer i vindretning. Et eksempel på dette ville være en vind som strømmer over et relativt rolig hav med en jevn overflate og deretter treffer en strandlinje. Selv om strandlinjen er relativt flat, som en strand, kan den ujevne overflaten med grønt og haug av drivved redusere hastigheten på overflatesvindene. Det kan sammenlignes med å kjøre ned en godt vedlikeholdt motorvei med høy hastighet og deretter slå av til en mindre vei som har en mindre enn uberørt overflate. Bumpene og andre hindringer tvinger deg til å senke. Folk har brukt vinden som en energikilde i mange aspekter av dagliglivet. Det har dyttet seilbåter over havet i århundrer og har drevne vindmøller som igjen pumper vann eller grind hvete eller havre. I moderne alder utnytter høyteknologiske vindturbiner kraften til vinden for å skape en miljøvennlig energikilde. Noen ganger blir vindens hastighet redusert med enten menneskeskapte eller naturlige hindringer.