Hvordan lage en Mosaic lampeskjerm

 

1.

Kjøp dine forsyninger. Du vil sannsynligvis måtte gå til en spesialbutikk som omhandler glassmaleri for å finne en glasslampefarge til mosaikk, samt stykkene av fargerikt mosaikkglass som du vil sette på utsiden av skyggen. Mens du er der, vil du kanskje også plukke opp de andre forsyningene, mens mange håndverksbutikker har mosaikkforsyninger, vil noen av dem ikke ha forsyninger til glassmosaikk.

2.

Design lampeskjermen ved å tegne et bilde på papir, og kutte ut de forskjellige stykkene på mønsteret. Fest disse stykkene med tape til glassskyggen. Dette vil gi deg en veiledning av hvor du skal plassere brikkene dine - for eksempel vil en oversikt over et tre vise hvor du skal plassere brune biter og grønne biter for mønsteret. Fjern papiret fra skyggen.

3.

Slå opp mosaikkglasset med glassverktøyene, vær forsiktig med å beskytte hendene og ansiktet. Lag både små og større stykker, slik at du kan passe dem i papirmønsteret ditt, som et puslespill. Lim disse stykkene til lampeskyggen i små seksjoner, og bruk mosaikklimmer litt om gangen etter å etterligne papirmønstrene på lampeskyggen.

Bland inn fugemasse og bruk den over hele mosaikkstykket med en pensel. Du kan holde et lys under skyggen for å sørge for at du har fått fugemasse mellom alle stykkene. Tørk av overflødig fugemasse med en våt svamp eller klut.

5.

Påfør mosaikkforseglingsmidlet til mosaikk lampeskjermen når fugen har tørket. La det tette fugemasse tørke før du bruker den nye lampeskjermen.

Tips og advarsler

  • Du kan også finne mosaikkforsyninger på nettet.
  • Mosaikkarbeid kan være litt farlig alltid bruk vernebriller eller annen øyevern, og la barna ikke jobbe med verktøyene.
  • Tiffany lamper og mosaikk lampeskjermer er svært populære hjemme dekorasjoner, men de kan være svært dyre å kjøpe. Å lage mosaikker er en morsom hobby som mange mennesker liker, og en som kan brukes til å lage vakre dekorasjoner for hjemmet ditt, som disse lampeskjermene.