Slik holder du kameraet stødig

 

Bruk kroppen din

1.

Sett stroppen på kameraet rundt håndleddet. Hold deretter kameraet med begge hendene, så pass på at du ikke dekker linsen eller blitsen.

2.

Hold kameraet horisontalt. Sørg for at begge albuene er stramme i kroppen din ved hjelp av massen på midten av kroppen din for å stabilisere kameraet.

3.

Hold kameraet vertikalt. Hold en arm stram til din torso for stabilitet med den andre armen hevet over hodet og horisontalt til bakken.

Bruk alternativer

1.

Bruk en stativ for å stabilisere et kamera, holde det stabilt.

Prøv en monopod for å stabilisere et kamera, og hold det stabilt mens du fortsatt er mobil.

3. < / p>

Tenk på en beanbag som stabilisator i situasjoner der et stativ er for tungt å bære. Legg beanbaggen på en stabil overflate og sett kameraet på toppen av bønnemagen.

4.

Bruk miljøet rundt deg. Selvfølgelig er en kant eller et bord en god overflate for stabilitet. Skyt et vertikalt skudd, hold kamerahuset tett mot en vegg for stabilitet.

5.

Prøv å stabilisere kroppen din. I det minste pust ut og hold pusten mens du skyter, så det er ingen bevegelse fra kroppen din.

Tips og advarsler

  • Det er ikke vanskelig og raske regler. Prøv hva som fungerer best for deg. Vær kreativ og fantasifull.
  • Å holde kameraet stabilt er en av de viktigste teknikkene for å lære mens du tar bilder. Uansett hvilken type kamera du har, holder den stabil vil det resultere i klarere komposisjoner. Ofte er det subtile bevegelser du er uvitende om som vinden, en passerende bil eller til og med din egen pusting. Hvis lukkerhastigheten din er rask, er du mindre sannsynlig å ha et uklart bilde. En lengre lukkerhastighet trenger ytterligere hjelp til å stabilisere kameraet mens du tar bildet. Teknologi har skapt kameraobjektiver som hjelper til med å tilpasse bildeopptak, men de løser ikke alt, og du må stille kameraet med kroppen din eller med tilleggsverktøy.