Slik leser du en Dolphins kroppsspråk

 

1.

Identifiser nøkkelelementer i omgivelsene dine. Husk at en delfin ikke blir avskrevet av de samme omstendighetene som du er. For eksempel kan regntunge forhold forstyrre deg mye, men de betyr lite for et dyr som tilbringer livet sitt nedsenket. På baksiden bør en delfin ikke være ute av vannet i mer enn noen få minutter, da dette kan forårsake alvorlig skade på hud og indre organer. Hvis du ser en vill delfin på land, antar du at det er i trøbbel og kontakt de rette myndighetene så snart som mulig.

2.

Vær oppmerksom på dyrets posisjon i forhold til andre i sin type. Delfiner er veldig sosiale dyr; Den eneste delfinen du sannsynligvis vil se på egenhånd, er en mann som tilhører en av noen få arter. Som mange dyr som bor i grupper, har delfiner et tydelig hierarki. Hvis du er heldig nok til å besøke et undersjøisk område på et akvarium, se hvordan enkeltpersoner posisjonerer seg i forhold til hverandre. Hvis to eller flere svømmer i en tett, enhetlig gruppe, ligger det dyret som svømmer nærmest overflaten høyest Dette kan skyldes et hvilket som helst antall faktorer, inkludert alder, størrelse og kjønn.

3.

Vær oppmerksom på de lange, tynne parallelle merkene som er tilstede på deres flanker. Disse kuttene ikke skyldes mishandling, men sannsynligvis indikerer dominanskvipler med andre delfiner. De kalles 'rake marks' og er laget med tennene. Delfiner møter sjelden mot hverandre helt med mindre man utsteder en utfordring. Siden øynene deres er plassert på sidene av ansiktene, kan de ikke se godt rett fram og føle seg truet av noe dyr som med vilje har satt seg der. To delfiner som passer godt, er mer sannsynlig å svømme ved siden av hverandre.

4.

Vær oppmerksom på kroppsdeler som lett kan ses, som munn eller hale. En delfin som holder tennene under vann, spesielt hvis vokalisering samtidig og / eller overfor et annet dyr, kan forfølge byttedyr eller kjempe for dominans. Ofte kommuniserer delfiner irritasjon ved å slappe haleflukes eller pectoral flippers på overflaten av vannet, kalt 'chuffing.' En delfin som kurver hele kroppen i en S-form, setter på en skjerm for motsatt kjønn.

Tips og advarsler

  • Marine Mammal Protection Loven sier at det er ulovlig å komme innen 100 meter fra en vill delfin i amerikanske farvann. Denne veiledningen skal kun brukes i akvariemiljøer og / eller autoriserte dyrehjelpssituasjoner. Hvis du planlegger å reise utenfor USA, bør du ta kontakt med lokale lover før du kommuniserer med ville delfiner.
  • Har du noen gang lurt på hvordan delfiner kommuniserer med hverandre? Mennesker bruker ofte håndbevegelser, og selv om delfiner ikke har noen hender, har de utviklet et lignende kroppspråk ved hjelp av andre kroppsdeler. Det er også viktig å vurdere en delfins miljø og stilling i forhold til andre dyr når man forsøker å forstå sin hensikt.