Slik løser du et ødelagt Sony digitalkamera

 

Diagnose og reservedeler

1.

Kontakt Sony med en gang for å finne ut hva alternativene er hvis kameraet ditt er under garanti. Mange ganger er det en fraktkostnad for å sende enheten til reparasjon; ofte reparasjonskostnadene (med Sony eller en tredjepartsbutikk) er bratt nok til å rettferdiggjøre å erstatte hele kameraet eller reparere det selv.

2.

Installer et veldig friskt sett av batterier i kameraet. Mange pekskytekameraer slår seg helt av når batteristrømmen er utilstrekkelig, men noen vil begynne å vise uvanlig oppførsel. På samme måte, hvis det er en tilbakestilling eller formatfunksjon i kameraets meny, gi den en ny omstart.

3.

Se over kameraet ditt og følg dets bruk. slår ikke i det hele tatt, eller er det morsomt når du prøver å betjene det? Se over utsiden av kamerahuset. Se etter ødelagte deler på saken og eventuelle deler som ser ut til å gå i stykker.

4.

Få en egen modell for deler. Det er en god sjanse for at det er mye bedre enn prisen på profesjonell reparasjon eller utskifting av modeller som er mest populære Sony-kameraer på eBay. En av disse skadede kameraene kan gi løsningen på kameraets problemer.

Reparere / reparere kameraet ditt

1.

Når du mottar reservedelskameraet ditt , se over ditt eget kamera og finn skruene som holder den sammen. Det vil være omtrent fire av fem av disse. Fjern skruene og legg dem til side på et trygt sted.

2.

Hold forsiden av kameraet med en hånd og på baksiden av kamera med det andre. Forsiktig flytte kamerahuset rundt slik at du kan se hvor kameraet kommer fra hverandre. Grav langs sømmen av kroppen for å finne noen kroker som holder de to stykkene sammen.

3.

Trekk forsiktig brikkene fra hverandre, hold nede nødvendige kroker. Gjør dette veldig sakte. Det er kabler inni tilkobling av komponentene som kan rive hvis du åpner kroppen for raskt eller for mye.

4.

Se på innsiden. Du vil mest sannsynlig se en båndkabel som forbinder de to halvdelene av kameraet. Dette transporterer data mellom objektivet og skjermenheten. Ved å bruke din pincett, skyv forsiktig den flate enden av denne kabelen ut av skjermenheten på kameraet. Gjør det samme for andre kabler som forbinder de to halvdelene.

5.

Gjenta trinn 1 til 4 med reservedelskameraet. Du vil kanskje merke hvert kamera slik at du kan huske hvilke deler som kom fra hvilket kamera.

6.

Bytt halvdelene av kameraene; Fest fronten på den ødelagte enheten på baksiden av reservekameraet, og omvendt. Hvis dette ikke umiddelbart oppretter et fungerende kamera, gjør det samme med andre par halvdeler.

Tips og advarsler

  • Når du har bygget opp din nytt kamera, fest de resterende halvdelene og oppgi denne nye enheten på eBay som en skadet enhet. Du kan til og med gjøre tilbake alle reservedeler budsjettet.
  • Ikke tving noe. Hvis det føles Som kameraets hus gir det for mye motstand, legger du av igjen og ser det på nytt. Det kan hende at du demonterer det feil.
  • Hvis du tar kameraet fra hverandre, blir garantien annullert. Hvis du fortsatt er under garanti, Prøv å få kameraet ditt løst av Sony.
  • Har du et Sony-pek-og-skytekamera som har sluttet å fungere riktig? Sende det til reparasjoner kan koste så mye som du betalte for kameraet i utgangspunktet. Mange ganger kan du selv reparere kameraet ved å bytte ut deler av enheten. Du vil spare penger og lære litt mer om hvordan digitalkameraet ditt fungerer.