Hvordan får tropiske planter næringsstoffer?

 

Saprophytes

Uten saprophytes vil skoggulvet fylles med nedbrytende plante- og dyremateriell. Svampe som kalles mycorrhizaler er plante saprophytes som trives i den våte varmen på regnskogens gulv. De bidrar til å akselerere nedbrytning og frigjøre næringsstoffer som kalsium, jern, fosfor og kalium tilbake i jorden.

Bengal bambus

Bambus bambus (Bambusa tulda) er vanlig i sørøstasiatiske regnskoger. Det er faktisk et gress som kan vokse opp til 80 meter høyt og har tilpasset seg miljøet ved å vokse i en akselerert hastighet. Det bidrar til å redusere jord erosjon og potensiell oversvømmelse ved å absorbere store mengder vann under tunge regner.

Rotstruktur

Noen trær har utviklet omfattende rotstrukturer. Et eksempel på dette er banyan-treet som sender nye røtter ned fra grener som til slutt går i jord og gir både stabilitet og et middel til å trekke ytterligere næring.

Epifytter

Planter som blomkål og orkideer når sollys ved å vokse på trærne selv. Disse typer planter kalles epifytter og får mat og vann fra planteværten eller fra luften.

Karnevalplanter

Venus-flygelåsen og krukkeanlegget har tilpasset seg for å absorbere næringsstoffer fra dyr. Både regelmessig felle og fordøye insekter, men pitcher anlegget er stort nok til å fange selv reptiler og små pattedyr. Tropiske planter må kunne tåle store mengder fuktighet og tilpasse bladstrukturen for å maksimere bruken av tilgjengelig sollys for fotosyntese, prosessen hvor de fleste planter lager maten. Noen tropiske planter har tilpasset seg for å få næringsstoffer fra uvanlige kilder.