Jordmormens tredimensjonale struktur

 

Funksjoner

Eksternt synlige segmenter organiserer også jordmask internt. Hvert segment inneholder tre nerve ganglions, en del av fordøyelsessystemet og sterke muskler som driver jordmaskene. Antall segmenter bestemmer jordmaskesorten.

Struktur

Sett på tredimensjonalt viser ormene en liten munn på deres forside og en anus ved deres bakre ende. Et sadellignende klitellum mot anterioret bidrar til kokongproduksjon. Kroppsmuren består av en tynn epidermis. Små børster kalt setae-hjelpemiddel i bevegelse.

Organer

Jordmoren mangler ryggrad, øyne og ører. Dens indre organer omfatter fire hjerter, et blodkar, en nerve ledning, reproduktive organer, en avling, krås og tarm. Sirkulære og langsgående muskler hjelper det å bevege seg og fordøye.

Funksjon

Strukturen til disse døgnkomposteringsmaskinene gjør det mulig for dem å bevege sine stavlignende kropper gjennom jord, fordøye både nitrogen- og karbonbasert mat kilder, avverge fare via sensorceller i huden deres og produsere etterfølgende generasjoner av travle jordmeglere.

Expert Insight

Charles Darwin beundret jordmaskens målfulle måter til tross for sin enkle struktur: 'Det kan være tvil om det finnes mange andre dyr som har spilt så viktig en rolle i verdens historie, som de har disse lavt organiserte skapninger. 'Aristoteles kalte dem' jordens tarm '. Earthworms, en del av filum Annelida, kan være de vanskeligste arbeidstakere i noen skapninger som er store eller små. Nightcrawlers, en del av slekten Lumbricus, og tusenvis av relaterte arter skulpturer økosystemer med deres evne til å behandle avfall, søppel og til og med patologiske bakterier i en gjødsel som gjør at planeten blomstrer.